Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην ταχεία ανάπτυξη της ΝΕΖ στοχεύει η Cosco

nez dexameni cosco

Νωρίτερα των χρονοδιαγραμμάτων τρέχει η Cosco, που ως γνωστόν έχει αναλάβει τον ΟΛΠ, την ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που είναι υπό την ευθύνη του Οργανισμού.

Σήμερα παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Κουρουμπλή και του υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στ. Πιτσιόρλα στην πλωτή δεξαμενή των 30.000 τόνων, ο επικεφαλής του ΟΛΠ Captain Fu Chengqiu αναφέρθηκε στη στόχευση της εταιρείας για τη Ζώνη επισημαίνοντας τη σημασία της ανάπτυξης της για την ευρύτερη τοπική οικονομία αλλά και για την ναυτιλία γενικότερα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στη σημασία του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου και στις κινήσεις της κυβέρνησης για αναζωογόνηση της ΝΕΖ μέσα από την οποία όπως είπε θα δημιουργηθεί ένας αξιόλογων αριθμός νέων θέσεων εργασίας.

Από την πλευρά του ο κ. Πιτσιόρλας τόνισε ότι διαχρονικά σε αυτή τη χώρα ο πλούτος έρχεται από τη θάλασσα κι αυτό είναι ένα γεγονός που δε μπορεί η κυβέρνηση να το παραβλέψει γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα να επιχειρεί να επιλύσει χρόνια προβλήματα αλλά και να δώσει δυναμική ώθηση στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στην οποία θα μπορούν να επισκευάζονται πλοία τόσο από το μεγάλο στόλο που διαθέτουν οι Έλληνες εφοπλιστές αλλά και γενικότερα από τον παγκόσμιο στόλο την εμπιστοσύνη του οποίου στοχεύει να κερδίσει η Ζώνη όπως είχε αναφέρει νωρίτερα ο Φου αλλά και ο υπουργός Ναυτιλίας.

Ουσιαστικά και οι τρεις έκαναν αναφορά στο εργατικό δυναμικό και στο υψηλό επίπεδο κατάρτισης που αυτό έχει ενώ επισημοποιήθηκε ότι Cosco μέχρι το τέλος του χρόνου θα φέρει άλλη μια πλωτή δεξαμενή 80.000 τόνων με προοπτική να φέρει μια ακόμα μεγαλύτερη, αν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Όσον αφορά το θέμα των μεγάλων ναυπηγοεπισκευαστικών μονάδων του κόλπου της Ελευσίνας τόσο ο κ Κουρουμπλής όσο κι ο κ. Πιτσιόρλας αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που γίνονται για να επιλυθούν τα προβλήματα ούτως ώστε η οικονομία της χώρας να έχει μια νέα ώθηση μέσα από έναν τομέα στον οποίο όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής έγιναν «εγκληματικά λάθη» την τελευταία δεκαετία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter