Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διερεύνηση οριζόντων στο Pireas 2017 - Global Shipbrokers Forum

bulk ships 000

Την «οπτική γωνία» από την οποία ο ναυλομεσιτικός κλάδος αντιμετωπίζει θέματα που άπτονται των ναυτιλιακών δραστηριοτήτων φώτισε νωρίτερα σήμερα το Pireas 2017 - Global Shipbrokers Forum, που έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Μετροπόλιταν. Ειδικότερα στην πρώτη ενότητα επιχειρήθηκε προσέγγιση του περιβάλλοντος και της θέσης με την οποία αντιμετωπίζει το χρηματοπιστωτικό σύστημα της ανάγκες της ναυτιλίας δεδομένων των δυσκολιών χρηματοδότησης σε συνάρτηση με την διεθνή οικονομική συγκυρία.

Στη συζήτηση που επακολούθησε τέθηκαν για μία ακόμη φορά στο «τραπέζι» οι εναλλακτικές για την χρηματοδότηση αλλά και τα ρίσκα που διαφαίνονται από τις όποιες επιλογές. Άκρως ενδιαφέρουσα ήταν και η σκιαγράφηση της ναυλαγοράς μέσα απόψεις και αναλύσεις από κορυφαίους ναυλομεσίτες και έγκριτους Έλληνες ναυτιλιακούς αναλυτές.

Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η περί την εμφάνιση ηλεκτρονικών πλατφορμών και των πιθανών κινδύνων για τον ναυλομεσιτικό κλάδο ενώ αναλύθηκε, πάντα από την συγκεκριμένη «οπτική γωνία» και το θέμα των παραδοσιακών και μη ναυτιλιακών εταιριών ως προς την προσέγγιση και αντίδραση σε ναυλομεσιτικά «κελεύσματα».

Τέλος στη συζήτηση που ουσιαστικά έκλεισε την εκδήλωση επιχειρήθηκε ο προσδιορισμός των οριζόντων για επενδύσεις και επεκτάσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter