Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ενημερωτική εξωστρέφεια»... προτείνει ο D. Aponte

Diego Aponte msc

Μία πιο «εξωστρεφή» πολιτική ικανή να καταστήσει κοινωνούς του πολίτες για τα βήματα που έχει κάνει περί την προστασία του περιβάλλοντος η ναυτιλία συστήνει ο president and chief executive της MSC Diego Aponte. Αναφερόμενος στα συγκριτικά στοιχεία περί της «συνεισφοράς» των μεταφορικών μέσων σε ξηρά και αέρα σε ρύπους σε σχέση με τη θάλασσα και την απόσταση που δημιουργείται ο κ. Aponte εκτιμά, σύμφωνα με δημοσίευμα της Lloyd’s List, ότι η ναυτιλιακή βιομηχανία πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο να ενημερώσει τον «έξω κόσμο».

Η τοποθέτηση Aponte φαίνεται να βρίσκει σύμφωνη μία μεγάλη ομάδα στελεχών της ναυτιλιακής βιομηχανίας τα μέλη της οποίας υποστηρίζουν με απτά παραδείγματα ότι η ναυτιλία ηγείται μακράν της προσπάθειας για την προστασία του θαλασσίου αλλά και γενικά του περιβάλλοντος. Και μάλιστα μέσα από επιλογές το κόστος των οποίων είναι δυσθεώρητο και μη συγκρίσιμο σε σχέση με το κόστος που έχουν καταβάλει τα άλλα μέσα μεταφοράς σε ξηρά και αέρα.

Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί- υπενθυμιστεί ότι ο ελληνικός εφοπλισμός ηγείται μακράν στην ανανέωση των στόλων καθιστώντας τον cleaner και greener αλλά και διατηρεί την παγκόσμια εθελοντική πρωτοπορία με την δημιουργία της HELMEPA χάρη στην απήχηση της οποία έχουν αναπτυχθεί και σε άλλα κράτη με ναυτιλιακή παρουσία αντίστοιχες MEPA’s.για την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter