Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο κ. Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος πρόεδρος της Bimco!

PapagiannopoulosGM2017 350x250px

Ο κ. Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της Common Progress, εξελέγη νέος Πρόεδρος της BIMCO.

Σημειώνεται ότι η ελληνική ναυτιλία κυριαρχεί αυτή την περίοδο στις ηγετικές θέσεις ευθύνης στις μεγαλύτερες διεθνεις ναυτιλιακές οργανώσεις. Ο κ. Παπαγιαννόπουλος είναι πρόεδρος της Bimco, ο κ. Πάνος Λασκαρίδης θα ειναι πρόεδρος της Ecsa από την 1/1/2018, ο κ. Γιάννης Πλατσιδάκης είναι πρόεδρος της Intercargo και ο κ. Νίκος Τσάκος πρόεδρος της Interatanko.

Ο κ. Παπαγιαννόπουλος έχει θέσει τρία θέματα σαν προτεραιότητες για τη διετή προεδρική του θητεία. Το πρώτο είναι να προωθηθεί η ψηφιοποίηση σε όλη τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Η προώθηση της ψηφιοποίησης θα είναι καθοριστικής σημασίας για την επίτευξη του δεύτερου στόχου του νέου προέδρου, που είναι η μείωση του διοικητικού φόρτου για τον πλοίαρχο του πλοίου. Μια διοικητική επιβάρυνση που η BIMCO θα επιδιώξει να μειώσει περαιτέρω μέσω της άρσης περιττών κανονισμών που δεν εξυπηρετούν πλέον έναν σκοπό για την ασφαλή λειτουργία των πλοίων. Τέλος, το τρίτο θέμα είναι να ενθαρρυνθεί η επιτυχής εφαρμογή και η αποτελεσματική εφαρμογή νέων ισχυρότερων περιβαλλοντικών κανονισμών. Η BIMCO θα βοηθήσει τους εφοπλιστές να αντιμετωπίσουν τα θέματα με την Ballast Water Management Convention,, υπογραμμίζοντας τις βασικές ημερομηνίες και συμβουλεύοντας στην επιλογή εξοπλισμού και την επιχειρησιακή πραγματικότητα. Η BIMCO θα συνεχίσει επίσης να συνεργάζεται με άλλες ενώσεις και τον ΙΜΟ για να συμβάλει στη θέσπιση ενός εφικτού και πρακτικού σχεδίου εφαρμογής για την επίτευξη του παγκόσμιου ανώτατου ορίου εκπομπών θείου για το 2020.

Επίσης μετά την εκλογή του κ. Παπαγιαννόπουλου, η BIMCO επιβεβαίωσε ότι η Sadan Kaptanoglu, διευθύνουσα σύμβουλος της HI Kaptanoglu Shipping, εξελέγη ως η πρώτη γυναίκα επόμενη πρόεδρος της BIMCO (President Designate). Ο κ. Παπαγιαννόπουλος χειροκρότησε την εκλογή της λέγοντας ότι είναι έμπνευση για τις γυναίκες σε όλη τη ναυτιλία και ο διορισμός της σηματοδότησε τη δέσμευση της οργάνωσης για επιτυχή συνεργασία μεταξύ εθνών, φύλων και πεποιθήσεων.

O κ. Παπαγιαννόπουλος

Ο κ. Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος είναι με την εταιρεία Common Progress από την ίδρυσή της το έτος 1984. Υπήρξε επίσης εκλεγμένο μέλος του ΔΣ της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών από το 1996 και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ενώσεως από το 2006. Από το 2004 είναι εκλεγμένο μέλος της Ελληνικής Επιτροπής του Det Norske Veritas και από το 2006 μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του International Chamber of Shipping. Ο Αναστάσιος Παπαγιαννόπουλος είναι κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, MSc στα Οικονομικά από το Queen Mary College London, MA στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση από το University of Reading και PhD στα Οικονομικά από το Queen Mary College επίσης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter