Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Φοβίζουν οι κυβερνοεπιθέσεις

cyber security

Σε χρονική συγκυρία όπου αναλυτές διασταυρώνουν τα ξίφη τους για το e-commerce, το ρόλο των ηλεκτρονικών πλατφορμών όπου έχουν σπεύσει οι μεγαλύτερες εταιρίες να μετάσχουν, αυτόνομα πλοία, μοντέλα και μη, πάνε και έρχονται με ηλεκτρική ή άλλη πρόωση και λιμάνια αυτοματοποιούνται έρχεται κυβερνοεπίθεση. Αποτέλεσμα της οποίας είναι να ξαναρχίσει εκ βάθρων η συζήτηση περί κινδύνων, μέτρων ασφαλείας, συνεπειών για το εμπόριο αλλά και περί του διάτρητου της ασφαλείας των συστημάτων.

Ωστόσο επειδή το παγκόσμιο εμπόριο είναι γνωστό ότι στο συντριπτικό ποσοστό του κινείται δια θαλάσσης η «υπενθύμιση» της τρωτότητας των συστημάτων και ο ρόλος των ανθρώπων έθεσε εκ νέου την παγκόσμια ναυτιλία σε κατάσταση συναγερμού και δικαίως δεδομένου ότι μεγάλος όγκος πληροφοριών περνάει μέσα από ηλεκτρονικά συστήματα και δορυφόρους που ελέγχονται από ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις το αμέσως προσεχές διάστημα, ελέω του πρόσφατου περιστατικού, θα επανεξεταστούν οι δικλείδες ασφαλείας με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται κυρίως για το κόστος του εγχειρήματος της επανεξέτασης αλλά και της βελτίωσης των μέτρων προστασίας. Μέχρι την προσεχή κυβερνοεπίθεση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter