Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εμπορευματοκιβώτια: «Όχι στη διακίνηση προϊόντων μαϊμού» λένε οι carriers

maersk conatiner 2

Σε ένα δύσκολο εγχείρημα ενώνουν τις δυνάμεις τους εταιρίες μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων προκειμένου να αποτρέψουν τη διακίνηση προϊόντων που χαρακτηρίζονται «μαϊμούδες» στην παγκόσμια αγορά καθώς η ζημία που προκαλούν αγγίζει τα 500 δισ. δολάρια σε παγκόσμια κλίμακα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία Maersk Line, Mediterranean Shipping Co και CMA CGM ένωσαν τις δυνάμεις τους μέσα από την υπογραφή declaration of intent υπό τη σκέπη του International Chamber of Commerce την οποία έχουν υπογράψει επίσης και σημαντικές εταιρίες του τομέα των logistics από τα τέλη του περασμένου έτους να πάψουν να μεταφέρουν τέτοιου είδους εμπορεύματα.

Ωστόσο παρά τη δεδηλωμένη πρόθεση των εμπλεκόμενων το όλο εγχείρημα σύμφωνα με μερίδα αναλυτών είναι εξαιρετικά δύσκολο καθώς μία σειρά παραμέτρων μπορούν να λειτουργήσουν σαν «κερκόπορτες» στην όλη προσπάθεια.

Και τούτο διότι οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες που πλέον έχουν δραστηριοποιηθεί στην παγκόσμια διακίνηση αγαθών περιορίζουν αισθητά τα στοιχεία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένδειξη για την αποτροπή της διακίνησης τέτοιων ειδών τα οποία εκτείνονται από την φαρμακοβιομηχανία και τα τρόφιμα μέχρι τις συσκευές υψηλής τεχνολογίας κλπ.

Ωστόσο η περιστολή της διακίνησης εξαρτάται από μία βασική προϋπόθεση η οποία αφορά στην συνεργασία των παραγωγών των προϊόντων σε γνώση των οποίων έχουν περιέλθει οι προελεύσεις τέτοιων προϊόντων «μαϊμού» ώστε να είναι εφικτό το μπλοκάρισμά τους αν και με τις συνδυασμένες μεταφορές, τις συνεχείς μεταφορτώσεις κλπ ενίοτε το ίχνος είναι δυσδιάκριτο αφ ενός και αφ ετέρου το παράνομο εμπόριο διαθέτει πάντα «αντίμετρα».

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter