Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δέκα VLCC για στήριξη των Κορεάτικων ναυπηγείων

Hyundai Merchant Marine 0098

Νέο χέρι βοηθείας δίνει στην Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) η Hyundai Merchant Marine(HMM). H HMM προχώρησε στην παραγγελία πέντε Very Large Crude Carriers με οψιόν για άλλα πέντε στα ναυπηγεία της συμπατριώτισσας της DSME.

H HMM έχει στον στόλο της 12 VLCC αλλά όπως δήλωσε ο Chang-keunυ Yoo, διευθύνων σύμβουλος της ΗΜΜ είναι τώρα η ώρα για νέες παραγγελίες καθώς οι τιμές είναι χαμηλά.

Σημειώνεται ότι η HMM αξιοποιεί χρηματοδότηση ύψους 2,28 δις δολ. που έχει δώσει η Κορεατική κυβέρνηση στους τοπικούς πλοιοκτήτες για να παραγγείλουν πλοία στα κορεατικά ναυπηγεία. Η HMM πέρυσι είχε περάσει και αυτή από διαδικασία αναδιάρθρωσης. Η DSME αντιμετωπίζει επίσης σοβαρά οικονομικά προβλήματα και η εν λόγω παραγγελία αποτελεί σωσίβιο.

Να σημειωθεί ωστόσο ότι αυτού του είδους οι τοποθετήσεις παραγγελιών για νεότευκτα πλοία ενισχύουν την Κορεατική ναυπηγική βιομηχανία δημιουργούν όμως ανισορροπίες στην προσφορά και ζήτηση χωρητικότητας σε βάρος των ναυτιλιακών εταιρειών και των εσόδων τους αφού η αυξημένη χωρητικότητα πιέζει τους ναύλους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter