Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μάχη για τους αέριους ρύπους της ναυτιλίας στις Βρυξέλλες

ploia pontoporos ekpompes rupon

Mία κρίσιμη εβδομάδα, όπου θα κυριαρχήσει η "μάχη για τους αέριους ρύπους" ξεκινά την προσεχή Δευτέρα στις Βρυξέλες, όπου πραγματοποιείται η Ευρωπαϊκή Ναυτιλιακή Εβδομάδα.

Το θέμα των αερίων ρύπων της ναυτιλίας αναμένεται να κυριαρχήσει μετά και την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ένταξη της ναυτιλίας σε ένα ευρωπαϊκό σύστημα εμπορίας ρύπων εάν στο μεταξύ δεν λυθεί το θέμα σε επίπεδο Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού μέχρι το 2023.
Ο Διεθνής Ναυτιλιακός Οργανισμός (ΙΜΟ) μπορεί να υιοθετήσει μία φιλόδοξη στρατηγική μείωσης των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακος από τα πλοία εντός του 2018 εκτίμησε ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου (ICS) Esben Poulsson, μιλώντας σε διεθνές συνέδριο στην Ινδονησία.

Μάλιστα ο ίδιος σημείωσε ότι ο ΙΜΟ θα πρέπει να θέσει στόχους για τον κλάδο με το ίδιο πνεύμα που τέθηκαν στη Σύνοδο του Παρισιού στόχοι για τις χώρες.
Αν δεν γίνει κάτι τέτοιο , τότε οι περιφερειακές ρυθμίσεις είναι προ των πυλών για τη ναυτιλία όχι μόνο από την ΕΕ αλλά και από τις ΗΠΑ και τον Καναδά σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΙCS.
Με ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η συνάρτηση που θα έχει για το θέμα αυτό την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου η επίτροπος μεταφορών της ΕΕ Violeta Bulc με τον γενικό γραμματέα του ΙΜΟ κ. Kitack Lim, όπως και η ομιλία της στην Ευρωπαϊκή Ναυτιλιακή Εβδομάδα.
Η διεθνής ναυτιλία δεν αρνείται την συμβολή της στη μείωση των αερίων ρύπων του θερμοκηπίου, όμως θέλει να είναι αναλογική του μεριδίου της στη ρύπανση (περίπου 2,5% των παγκοσμίων ρύπων) και επίσης να υιοθετηθούν αποτελεσματικά μέτρα. Η συμμετοχή της στο σύστημα εμπορίας ρύπων κρίνεται αναποτελεσματική και αντ’ αυτού προτείνει ένα τέλος επί των καυσίμων των πλοίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter