Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Π. Τσάκος: Υπάρχουν ευρύτατες δυνατότητες στη Ναυτιλία

Tsakos 005b

O Εμπορικός Διευθυντής της ΣΕΠ ΑΕ, Τάσος Βαμβακίδης, μιλώντας στο 3ο Συνέδριο της Ναυτεμπορικής, αναφέρθηκε στη δυναμική στο λιμάνι από την έλευση της Cosco και στις δυνατότητες που υπάρχουν, κάνοντας λογοπαίγνιο για το τι προσδοκούσαν και τι προσδοκείται από αυτή καθ’ αυτή την έλευση της Cosco στον Περιαιά.

Σε παρέμβαση του ο Γ. Ξηραδάκης έθεσε το θέμα της χρηματοδοτικής στήριξης της πλατφόρμας ενώ σε μια συζήτηση με το διευθυντή της «Ν», Γιαννη Περλεπέ, ο καπετάν Παναγιώτης Τσάκος έκλεψε την παράσταση αναφορικά με το cluster, λέγοντας ότι καλά όλα αυτά, και οι συζητήσεις και οι προσπάθειες, αλλά θα πρέπει να διοργανωθεί μια συζήτηση στο Πέραμα με τη συμμετοχή των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στο χώρο, ώστε να αποκτήσει υπόσταση και δυναμική τόσο η προσπάθεια της πλατφόρμας όσο και γενικότερα αυτό το οποίο ονομάζεται cluster και το οποίο απεικονίζει τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται γύρω από τη ναυτιλία με επίκεντρο αυτή.

Ο τιμηθείς από τη «Ν», καπετάν Παναγιώτης Τσάκος, για τη ναυτιλιακή του οντότητα, στη συζήτηση με τον κ. Περλεπέ, τόνισε η σημασία παραγωγής στελεχών για τη κάλυψη των αναγκών της ναυτιλίας και παρουσίασε τους κινδύνους από την έλλειψη ικανού αριθμού στελεχών γεγονός το οποίο εκμεταλλεύεται ο ανταγωνισμός σε πολλά επίπεδα δημιουργώντας μια δυναμική για αυτόν έναντι της ναυτιλίας της χώρας.

Δεν περισσεύει κανένας είπε για να σημειώσει ότι με αφορμή ερώτηση για το οικονομικό και πολιτικό σκηνικό ότι αν αφεθούν οι νέοι ...που μαστίζονται από την ανεργία θα έρθουν κοντύτερα στη ναυτιλία και υπό τη βασική προϋπόθεση ότι το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας θα πρέπει να ταξιδέψει όπως χαρακτηριστικά είπε με τα βαπόρια για να σχηματίσει ιδία αντίληψη του τι είναι η ναυτιλία και τι μπορεί να προσφέρει.

Είναι αδιανόητο είπε ο κ. Τσαάκος αυτή τη στιγμή να προσφέρονται μισθοί υπερδιπλάσιοι της ξηράς και να υπάρχουν άνεργοι νέοι, οι οποίοι θα ήθελαν υπό άλλες συνθήκες να πάρουν και τις καλές αμοιβές.

Τέλος τόνισε, ότι θα πρέπει για να παραμείνει ανταγωνιστική η ναυτιλία της χώρας και να απορροφηθούν πολλοί περισσότεροι Έλληνες στη θάλασσα, να υπάρξει αντιμετώπιση όπως ακριβώς αντιμετωπίζει το ναυτεργατικό του δυναμικό και ο ανταγωνισμός.

Δηλαδή εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Τσάκος έφερε με αυτό τον τρόπο για τους επαΐοντες της ναυτιλίας το θέμα των συζητήσεων της ΕΕΕ με την ηγεσία του ΥΝΑ επί της πρότασης της Ένωσης για τη βελτίωση της απασχόλησης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter