Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Με το βλέμμα στους εφοπλιστές η συμμαχία των τεσσάρων γιαπωνέζικων ναυπηγείων!

Mitsubishi Heavy Pens LPG Carrier

Να μειώσουν τα κόστη, και να «επιβάλλουν» τους όρους τους στους εφοπλιστές σε συνθήκες έντονου ανταγωνισμού και υπερπροσφοράς χωρητικότητας με στόχο την επιβίωση τους, στοχεύουν τέσσερα μεγάλα γιαπωνέζικα ναυπηγεία μέσα από την δημιουργία μία στενής συμμαχίας.

Όπως ανακοίνωσαν τα ναυπηγεία της Mitsubishi Heavy Industries (MHI) ξεκίνησαν συζητήσεις για την δημιουργία μίας νέας ‘συμμαχίας» με άλλα τρία γιαπωνέζικα ναυπηγεία τα Imabari Shipbuilding, Oshima Shipbuilding και Namura Shipbuilding.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση τον Οκτώβριο του 2015 η Mitsubishi Heavy Industries, Ltd. (MHI) ίδρυσε δυο νέες εταιρείες στο Nagasaki σχετικές με τη ναυπηγική βιομηχανία στο πλαίσιο της αλλαγής δομής της εταιρείας.

Ο όμιλος της MHI αναγνωρίζει ότι υπάρχουν δραματικές αλλαγές στη ναυπηγική βιομηχανία παγκοσμίως και είναι αναγκαίο να ληφθούν πρωτοβουλίες για την προσαρμογή της γιαπωνέζικης ναυπηγικής βιομηχανίας σε αυτό το νέο πιο ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Στο πλαίσιο αυτό ξεκίνησε συζητήσεις με τα ναυπηγεία Imabari Shipbuilding Co., Oshima Shipbuilding Co., Ltd.και Namura Shipbuilding Co., Ltd.ο τα οποία λειτουργώντας συμπληρωματικά θα μπορούσαν συλλογικά να παράσχουν στην Ιαπωνική εμπορική ναυτιλία μια ισχυρή ανταγωνιστική δυναμική.

Η συμμαχία θα εστιάσει στην αξιοποίηση της τεχνολογίας, την δυναμικότητα των ναυπηγείων και τη μείωση του κόστους. Λεπτομέρειες της συμμαχίας θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα.
Παράλληλα τα ναυπηγεία MHI ιδρύουν ένα κέντρο τεχνολογίας στο ναυπηγικό τομέα ενώ αναμένουν μέχρι τον Οκτώβριο και τα αποτελέσματα ομάδας εργασίας σχετικά με τον τομέα της ναυπήγησης κρουαζιερόπλοιων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter