Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Greek Shipping Awards: Διάκριση για την PRISMA Electronics SA

greekshippingawards2015 prismaelectronics1

Μια ακόμη κορυφαία τεχνολογική διάκριση για την PRISMA Electronics SA ήρθε από το Lloyd's List, κατά την απονομή των ¨Greek Shipping Awards¨. Το βραβείο «Technical Achievement 2015» απονεμηθεί στην εταιρία PRISMA Electronics SA για το LAROS.

Το LAROS ένα καινοτόμο σύστημα συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων αξιοποιώντας ευφυείς ασύρματους συλλέκτες οι οποίοι κατασκευάζονται στο εργοστάσιο της PRISMA Electronics SA στην Αλεξανδρούπολη και οι οποίοι επιτρέπουν την εξ' αποστάσεως παρακολούθηση, καταγραφή και ανάλυση, όλων των κρίσιμων παραμέτρων για την λειτουργία ενός πλοίου.

Το σύστημα παρέχει διάγνωση, πρόγνωση και έγκαιρη προειδοποίηση συλλέγοντας και αναλύοντας αξιόπιστα δεδομένα τα οποία μεταδίδονται δορυφορικά στο κέντρο ελέγχου από οποιοδήποτε σημείο του κόσμου, και για κάθε τύπο πλοίου και ασχέτως ηλικίας η τύπου σε πραγματικό χρόνο αξιοποιώντας την μοναδική τεχνολογία IoT (Internet of Things) που έχει αναπτύξει η PRISMA Electronics SA . Με αυτό τον τρόπο αυξάνονται οι επιδόσεις του εκάστοτε πλοίου, βελτιώνεται δε, σημαντικά η ασφάλεια και η απόδοση της λειτουργίας του ενώ μειώνονται η κατανάλωση καυσίμου και οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Το βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό της PRISMA Electronics SA ο Chief Technology Officer της εταιρίας Κος. Σεραφείμ Κατσικάς, ο οποίος ευχαρίστησε τους κριτές για την επιβράβευση της πολυετούς προσπάθειας της Εταιρείας για την Έρευνα και Ανάπτυξη του LAROS, το κορυφαίο επιστημονικό δυναμικό της εταιρίας για την συνεισφορά του, καθώς και τους πελάτες, που εμπιστεύονται το σύστημα LAROS, για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του στόλου των πλοίων τους.

Η 12η τελετή απονομής Βραβείων Ελληνικής Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015, στο Athenaeum InterContinental και τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 1.200 κορυφαία στελέχη της Ελληνικής και Διεθνούς ναυτιλίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter