Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Peter Livanos: Αποχώρησε από την Euronav

livanos 0094

Αποχώρησε από το διοικητικό συμβούλιο της εισηγμένης στο NYSE ναυτιλιακής εταιρείας Euronav ο Έλληνας εφοπλιστής Peter Livanos, μετά από 11 χρόνια παρουσίας στη διοίκηση της. Η Euronav είναι μια εκ των μεγαλύτερων ναυτιλιακών εταιρειών διαχείρισης δεξαμενοπλοίων, με έδρα το Βέλγιο.

Ο Peter Livanos πούλησε πρόσφατα 9 εκατ. μετοχές της Euronav αντί 123,75 εκατ. δολάρια με συνέπεια το ποσοστό του Έλληνα εφοπλιστή στο μετοχικό κεφάλαιο της Βελγικής εταιρείας να πέσει στο 2,46% από 8,12% πριν την πώληση.

Η εταιρεία σε ανακοίνωση της απέδωσε την πώληση των μετοχών στην διάθεση του Έλληνα εφοπλιστή να χρηματοδοτήσει άλλες δραστηριότητες του. Επισημαίνεται ότι ο Peter Livanos δραστηριοποιείται και στη μεταφορά υγροποιημένου φυσικό αέριο με δυο εταιρείες εισηγμένες στο αμερικάνικο χρηματιστήριο, τις GasLog και GasLog Partners.

Σημειώνεται ότι πριν ένα μήνα περίπου η GasLog, ανακοίνωσε ότι υπέγραψε νέα δανειακής σύμβασης ύψους 1,3 δισ. δολ. με 14 διεθνείς τράπεζες για τη χρηματοδότηση της κατασκευή οκτώ LNG Carriers

Ο απερχόμενος πρόεδρος Peter Livanos δήλωσε μεταξύ άλλων ότι τα έντεκα χρόνια που συμμετείχε στο διοικητικό συμβούλιο της Euronav ήταν μια εξαιρετικά θετική εμπειρία και εκδήλωσε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι η Euronav όλα αυτά τα χρόνια πραγματοποίησε ιδιαίτερα υψηλά οικονομικά επιτεύγματα και επιχειρησιακά ρεκόρ.

Την θέση του κ. Λιβανού καταλαμβάνει ο πρώην τραπεζίτης Carl Steen , επικεφαλής του Shipping, Oil Services και International Division της Nordea Bank Παράλληλα με τον Έλληνα εφοπλιστή αποχωρούν από διοικητικό συμβούλιο της Euronav και οι Marc Saverys, ο οποίος μέσω της Saverco κατείχε στις 5 Αυγούστου το 10,65% περίπου της Euronav.

H Euronav ελέγχει ένα στόλο από 54 δεξαμενόπλοια. Πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η πρόσφατα σημαντική άνοδος των ναύλων στον κλάδο δεξαμενόπλοιων αξιοποιείται από επενδυτές και funds για να αποεπενδύσουν με κέρδη.

Πηγή: www.reporter.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter