Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έχει δουλειά για τα «μικρά» containerships

container 665Σε «πείσμα των καιρών» και της αύξησης κατά 138% των μεγεθών σε ελάχιστο χρονικό διάστημα τα «μικρά» containerships συνεχίζουν να διατηρούν αρκετά καλά επίπεδα απασχόλησης.

Τα τελευταία στοιχεία μελέτης του Drewry αποκαλύπτουν ότι υπάρχει ζήτηση για πλοία της κατηγορίας των 8.000 TEU's πάνω κάτω ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία για τις παραγγελίες πλοίων με μέσες μεταφορικές ικανότητες μεταξύ των 8.000 έως και 14.000 TEU's.

Η «παντοκρατορία των μεγάλων» καταγράφεται στις μεγάλες γραμμές ενώ ο τομέα του short sea «κυριαρχείται» από τις μεσαίες κατηγορίες.

Να σημειωθεί ότι το θέμα της δρομολόγησης πλοίων της κατηγορίας των 19.000 TEU's και άνω απασχολεί ιδιαίτερα τους αναλυτές που επιχειρούν να αποτυπώσουν τις τάσεις αλλά και να διαμορφώσουν το νέο παγκόσμιο χάρτη με τις ρότες αυτέ με προφανή στόχο επίσης να αποτυπώσουν τα κομβικής σημασίας λιμάνια που θα μπορούν να εξυπηρετούν αυτά τα πλοία.

Επισημαίνεται επίσης ότι η αδυναμία πολλών ανά τον κόσμο λιμένων να διαθέσουν τα γιγαντιαία κονδύλια που απαιτούνται για την ανάπτυξη των υποδομών και των ηλεκτρομηχανολογικών τους εξοπλισμών αποτελεί την απαρχή της δημιουργίας ενός νέου «κύκλου λιμένων» που θα παραμείνουν «αφοσιωμένα» στα πλοία με μικρότερες μεταφορικές ικανότητες διαδραματίζοντας έτσι ή αλλιώς ρόλο στο χώρο του short sea.

pinakas container small

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter