Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνενώσεις στον ορίζοντα βλέπει ο Skou

skou09998

Στις περαιτέρω συνενώσεις βρίσκεται το κλειδί της επιβίωσης. Η τοποθέτηση του CEO της Maersk, Soren Skou, δίνει νέο πεδίο συζητήσεων αρχής γενομένης από τον τομέα της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων και σε χρονική συγκυρία όπου το θέμα των συμμαχιών βρίσκεται στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal οι συμμαχίες σε αυτή τη φάση έχουν εμφανίσει θετικά αποτελέσματα από την αναδιανομή – αναδιάταξη των στόλων κατά γεωγραφικές περιοχές γεγονός που οδήγησε στις περισσότερες των περιπτώσεων στη βελτίωση των σέρβις.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Skou βλέπει επίσης στον ορίζοντα μια υπερπροσφορά τονάζ και μάλιστα σε χρονική περίοδο όπου οι παγκόσμιες αγορές φαίνεται να φρενάρουν.

Να σημειώσουμε ότι οι μελέτες στοιχεία των οποίων είδαν το φως της δημοσιότητας μεταξύ και εκείνης της Dreary κάνουν λόγο για ένα ορίζοντα τριετίας όπου θα υπάρχει υπερπροσφορά τονάζ και η οποία φαίνεται ότι δε θα μπορέσει να καλυφθεί από τις κινήσεις της παγκόσμιας αγοράς.

Ο νόμος της προσφοράς και της ζήτησης έρχεται στο προσκήνιο ενώ η δήλωση του κ. Skou περί των συνενώσεων στον τομέα, προκαλεί αίσθηση δεδομένου ότι μικρότερες εταιρείες φαίνεται να έχουν απορροφηθεί σιωπηρά από μεγαλύτερες και παραμένει πεδίο προς συζήτηση σε ποιο επίπεδο θα συμβούν, αν συμβούν, περαιτέρω συνενώσεις.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter