Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αυξάνονται και πληθύνονται τα teu's

Maersk MSC to Start 2M Alliance in January1

Μέσα σε 7μιση μόλις μήνες προστέθηκε 1 εκατ. teu στο σύνολο των teu που αντιπροσωπεύουν το παγκόσμιο στόλο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις εμπειρογνωμόνων, ανά τον κόσμο είναι διεσπαρμένα 20 εκατ. teu και με βάση τα τελευταία δεδομένα του επταμήνου, οι αναγωγές οδηγούν σε συμπέρασμα ότι η δυναμικότητα των εμπορευματοκιβωτίων θα αυξηθεί.

Maerk, MSC και CMA βλέπουν την επικείμενη συνένωση Cosco και China Shipping, να αλλάζει δραματικά τα δεδομένα στην παγκόσμια κατάταξη φέρνοντας τον υπό δημιουργία κινεζικό κολοσσό στην 4η θέση με φιλοδοξίες ανακατανομής μεταξύ των τριών πρώτων θέσεων.

Η Κίνα σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις εξακολουθεί να είναι ο άγνωστος x όσον αφορά τη δυναμική του στόλου, ενώ ειδικοί αναλυτές διατηρούν σημειωμένη τα διάθεση της κινεζικής κυβέρνησης να αυξήσει και να εκσυγχρονίσει με ορίζοντα 5ετίας τον υπό κινεζική σημαία στόλο με έμφαση το εμπορικό κομμάτι του, ώστε η Κίνα αφενός να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στο παγκόσμιο εμπόριο και αφετέρου να μην απειλείται η αυτοδυναμία της αναφορικά με το εισαγωγικό και εξαγωγικό της εμπόριο, η δυναμική του οποίου καταγράφεται μέσα στα πέντε πρώτα σε παγκόσμια κλίμακα κινεζικά λιμάνια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter