Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Ενθουσιάζει» η διπλή κατεύθυνση του Σουέζ

1383141451000 AP Mideast Egypt

«Ενθουσιασμένες» καταγράφονται οι μεγαλύτερες στον κόσμο εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων MAERSK, MSC, CMA-CZM και όχι μόνο από την έναρξη λειτουργίας της διπλής πλέον διώρυγας του Σουέζ.

Αιτία του ενθουσιασμού το γεγονός ότι τα πλοία των εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων θα αποφεύγουν τις μέχρι πρότινος πολύωρες καθυστερήσεις για το σχηματισμό convoy ανά κατεύθυνση άρα και θα βελτιώσουν τους χρόνους προσέγγισης στα λιμάνια των κυκλικών πλόων τους και άρα θα βελτιώσουν έτη περεταίρω την εικόνα της συνέπειάς τους ένατι των πελατών τους. Το τελευταίο παραμένει ένα από τα πλέον σοβαρά «στοιχήματα» του τομέα αλλά και αιτία τριβής με τα λιμάνια τα οποία επίσης με τη σειρά τους επιχειρούν να βελτιστοποιήσουν την αξιοπιστία τους.
Γεγονός παραμένει ένα. Το νέο Σουέζ θα βοηθήσει σημαντικότατα την παγκόσμια ναυτιλία όπως επίσης και την οικονομία της Αιγύπτου καθώς πέραν των τελών διέλευσης κατά μήκος της νέας διώρυγας έχει προγραμματιστεί να αναπτυχθούν πολυποίκιλες οικονομικές δραστηριότητες. Που επίσης θα αποφέρουν έσοδα στο Αιγυπτιακό κράτος. Το τελευταίο με βάση και δηλώσεις αξιωματούχων του εγγυάται την ομαλά λειτουργία της διώρυγας έναντι οιονδήποτε έκνομων ενεργειών και με δεδομένη την οικονομικο-πολιτική ρευστότητα στο πέταλο της Ανατολικής Μεσογείου.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter