Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Από 1η Ιουλίου νέα πιστοποιητικά για τους ναυτικούς

naftikos 554

Σύμφωνα με το STCW Manila Amendments κάθε μέλος του πληρώματος επί του πλοίου, ανεξάρτητα από τη θέση του, πρέπει να είναι εκπαιδευμένο σε θέματα ασφάλειας. Παρά το γεγονός ότι η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική από την 1η Ιανουαρίου 2014 υπήρξε μια "ενδιάμεση" περίοδος για τους ναυτικούς που δεν έχουν τη σχετική βεβαίωση στο χέρι. Από την 1η Ιουλίου τα μέλη του πληρώματος πρέπει να βεβαιωθεί ότι έχουν πιστοποιητικό και, ως εκ τούτου τη σχετική κατάρτιση- εκπαίδευση στο STCW 78, όπως έχει τροποποιηθεί ο κανονισμός VI / 6, καθώς το Port State Control μπορεί να ζητήσει αυτό το πιστοποιητικό.

Οι εν λόγω τροποποιήσεις εισήγαγαν ένα νέο qualification για κάθε μέλος του πληρώματος επί του πλοίου, ανεξάρτητα από τη θέση του, αλλά σε σύνδεση με τα καθήκοντα του.

Στον κανονισμό VI / 6 διαφοροποιείται το πλήρωμα επί του πλοίου, όσον αφορά τα καθήκοντα του σε ζητήματα ασφάλειας με το προσωπικό οποιασδήποτε άλλης ιδιότητας.

Η εκπαίδευση σχετικά με την ασφάλεια, σύμφωνα με τη Σύμβαση STCW και ο κώδικας, που οδηγεί σε πιστοποίηση, αποτελείται από τρία επίπεδα εκπαίδευσης:

-εκπαίδευση σε θέματα ασφάλειας και
-εκπαίδευση των ναυτικών με καθήκοντα σχετιζόμενα με ασφάλεια και κατάρτιση για το Ship Security Officer (SSO), με την κατάρτιση για SSO να αποτελεί το υψηλότερο επίπεδο.

Τα υψηλότερα επίπεδα εκπαίδευσης περιλαμβάνουν τις ικανότητες των χαμηλότερων επιπέδων της εκπαίδευσης.

Όλοι οι ναυτικοί, που δεν έχουν το υψηλότερο επίπεδο (SSO), - είτε πρόκειται για το προσωπικό επί του πλοίου με καθορισμένο καθήκοντα ασφάλειας είτε προσωπικού με οποιαδήποτε άλλη ιδιότητα – θα πρέπει να λάβουν εκπαίδευση σε θέματα ασφαλείας σύμφωνα με τον πίνακα των αρμοδιοτήτων Α-VI / 6 -1 ή Α-VI / 6-2. Μετά την εκπαίδευση θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για το αντίστοιχο πιστοποιητικό Proficiency(CoP) που θα εκδώσει η διοίκηση τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter