Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ναυτιλιακή βιομηχανία: Η ανταγωνιστικότητα εξαρτάται από τα data

Container ShipΣε βασική παράμετρο προσδιορισμού της ανταγωνιστικότητας σε όλα τα επίπεδα εξελίσσεται το θέμα της έγκαιρης συλλογής και αξιοποίησης των πάσης φύσεως πληροφοριών που βρίσκονται διάσπαρτες στα δίκτυα του κόσμου.

Σε πρόσφατη σύνοδο που έγινε στο Όσλο το θέμα της αξιοποίησης της πληροφορίας αποτέλεσε ευρύτατο πεδίο συζητήσεων με κορύφωση εκείνες περί του τι πλέον πρέπει να πράξουν οι maritime managers.

Οι «πρώτες εικόνες» που έρχονται από τον τομέα της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων όσον αφορά στο τι σημαίνει και πως επιδρά η διαχείριση των πληροφοριών δεν άφησαν και πολλά περιθώρια παρανοήσεων καθώς επαναβεβαιώθηκε μεταξύ των άλλων και ότι «ο χρόνος είναι χρήμα».

Να σημειωθεί ότι μεγάλες εταιρίες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων αναπτύσσουν πλέον ειδικά τμήματα επεξεργασίας τεράστιων όγκων πληροφοριών ανα 24ωρο από την αξιοποίηση των οποίων αξιολογείται η αποδοτικότητα και η ταχύτητα ανταπόκρισης των υπηρεσιών τους αλλά και ο βαθμός αντίληψης της συμπεριφοράς των αγορών που μεταφράζεται σε υποψήφια προς διακίνηση εμπορεύματα.

Ειδικοί σε θέματα πληροφορικής έχουν υποστηρίξει με απτά παραδείγματα ότι η σε real-time αξιοποίηση πληροφοριών μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τις όποιες απώλειες και να βελτιώσουν το οικονομικό αποτέλεσμα της χρήσης πλοίων. Το σίγουρο είναι πάντως ότι ο τομέας της πληροφορικής ανοίγει μία νέα ρότα για τη ναυτιλία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter