Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επενδύσεις στα mega boxships λόγω παγκόσμιας ανάπτυξης

box ship misc merlion pics8 876

Επιβεβλημένη εκ των πραγμάτων είναι σύμφωνα με εκτιμήσεις ειδικών αναλυτών οι επενδύσεις των ναυτιλιακών εταιριών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων στα mega boxships λόγω παγκόσμιας ανάπτυξης.

Την άποψη αυτή φαίνεται να ασπάζεται και ο CEO της Maersk Line Lars Jensen θεωρώντας ότι οι εταιρίες θα ξοδέψουν στις κατηγορίες αυτές καθώς υπάρχει ήδη καταγεγραμμένη πρόβλεψη για ανάπτυξη της τάξης μεταξύ του 3-5% μέσα στο τρέχον έτος. Κάτι που ουσιαστικά αποτυπώνεται και στις γραμμές Ασίας-Ευρώπης. Ο CEO της Maersk Line μεταξύ άλλων παρατήρησε ότι οι επενδύσεις αποσκοπούν να απαντήσουν στην ανάπτυξη ταυτόχρονα με την αντικατάσταση παλαιότερων μονάδων από σύγχρονες από πάσης απόψεως. Ωστόσο μερίδα αναλυτών εξακολουθεί να διατηρεί επιφυλάξεις για την ανταπόκριση της αγοράς επισείοντας τον κίνδυνο της υπερπροσφοράς TEU's και με δεδομένο ότι όλες οι εταιρίες πλέον έχουν στρέψει τα ναυπηγικά τους προγράμματα στα mega boxships. Από την άλλη πλευρά ο Neil Davidson «Senior Analyst for Ports and Terminals» στη Drewry παρατήρησε μεταξύ άλλων ότι οι επενδύσεις αυτές στα πλοία αυτών των κατηγοριών δεν έχουν βραχυχρόνιο ορίζοντα αλλά εικοσαετίας.
Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι οι προβλέψεις αλλά και οι αντιπαραθέσεις ειδικών για το όριο των TEU's προς τα άνω και πότε αυτό θα τεθεί δίνουν και παίρνουν με εν εξελίξει διενεργούμενη «δημοσκόπηση» από μερίδα του εξειδικευμένου τύπου να ρώτα τον χρονικό ορίζοντα που οι χρήστες νομίζουν ότι θα δρομολογηθούν πλοία με μεταφορική ικανότητα άνω των 30.000 TEU's.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter