Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Bimco: Υψηλό το κόστος διαφθοράς στα λιμάνια

PortOVan

Πόλεμο με τη διαφθορά που επικρατεί στα διάφορα λιμάνια του κόσμου ανοίγει η Bimco η οποία σε πρόσφατη δημοσιοποιηθείσα έκθεση της εκτιμά ότι η διαφθορά στον τομέα της ναυτιλίας παρακωλύει το διεθνές εμπόριο, στρεβλώνει τις αγορές και αυξάνει το κόστος, επιβαρύνοντας τελικώς τον καταναλωτή.

Η Bimco στην έκθεση της αναφέρεται στις απαιτήσεις που έχουν πολλές φορές οι λιμενικές αρχές ή άλλοι αξιωματούχοι για «μπαξίσι» προκειμένου να εκτελέσουν τις νόμιμες υπηρεσίες.

Στην έκθεση τονίζεται ακόμη ότι η BIMCO υποστηρίζει τους επιδιωκόμενους στόχους της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά της διαφθοράς, του Οργανισμού  Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Σύμβαση (ΟΟΣΑ) κατά της δωροδοκίας, και άλλες προσπάθειες για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Παράλληλα η ναυτιλιακή οργάνωση εκτιμά ότι η πολιτική που ακολουθεί η Μεγάλη Βρετανία (UK Bribery Act 2010) για την μηδενική ανοχή απέναντι στην διαφθορά είναι ανεφάρμοστη ενώ η αμερικάνικη πολιτική (US Foreign Corrupt Practices Act) δίνει περιθώρια  παρεμβάσεων και μιας πιο ρεαλιστικής προσέγγισης στο πρόβλημα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter