Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δήλωση Πρόεδρου ΠΕΝΕΝ για τη δολοφονική επίθεση στη Νιγηρία στο πλοίο «ΚΑΛΑΜΟΣ»

ntalakogiorgos 04

"Με αφορμή την δολοφονική επίθεση που σημειώθηκε στο ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο «ΚΑΛΑΜΟΣ» με σημαία Μάλτας της εταιρίας AEOLOS MANAGEMENT συμφερόντων Εμπειρίκου, πρέπει να επισημάνουμε ότι το τραγικό αυτό περιστατικό αποτελεί συνέχεια στην μακριά αλυσίδα πειρατικών ενεργειών και επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές στον κόσμο. Για άλλη μια φορά η Ναυτεργατική οικογένεια θρηνεί θύματα από τις διάφορες οργανωμένες συμμορίες που δρουν ανεξέλεγκτα. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το περιστατικό έλαβε χώρα στο αγκυροβόλιο το οποίο απείχε μόλις δύο ναυτικά μίλια από το Νιγηριανό λιμάνι Qua Iboe Terminal το οποίο βρίσκεται στις εκβολές του ποταμού Qua Iboe στην νοτιανατολική Νιγηρία, πράγμα που σημαίνει ότι οι αρχές αυτής της χώρας δεν παίρνουν στοιχειώδη μέτρα μέσα στα ίδια της τα χωρικά ύδατα.

Στο πλοίο επέβαιναν 23 Ναυτεργάτες, 10 Έλληνες και 13 αλλοδαποί. Ο έλληνας Υποπλοίαρχος σκοτώθηκε από πυροβολισμό στην διάρκεια της επιχείρησης για την κατάληψη του πλοίου από τους 15 ένοπλους που πήραν μέρος στην επιχείρηση.

Το τραγικό αυτό γεγονός φέρνει για άλλη μια φορά στην επιφάνεια τις ευθύνες των διεθνών οργανισμών και των φορέων της Ναυτιλιακής κοινότητας οι οποίοι παρά την έξαρση των πειρατικών ενεργειών αδυνατούν να προστατεύσουν την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή των Ναυτεργατών οι οποίοι αντιμετωπίζουν πληθώρα κινδύνων στην άσκηση του δύσκολου και επικίνδυνου επαγγέλματός τους. Τα μέτρα που ως τώρα έχουν ληφθεί είναι ανεπαρκή και αναποτελεσματικά για την αντιμετώπιση αυτής της σύγχρονης μάστιγας από την οποία έχουν χάσει την ζωή τους δεκάδες Ναυτεργάτες τα τελευταία χρόνια.

Η ΠΕΝΕΝ καλεί την κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών και ΥΝΑ να προβούν επειγόντως στις κατάλληλες ενέργειες προς τις αρμόδιες αρχές της Νιγηρίας προκειμένου να προστατευθεί με κάθε τρόπο η ζωή των 3 απαχθέντων Ναυτικών και να εξασφαλισθεί η άμεση απελευθέρωσή τους".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter