Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νεκρός έλληνας υποπλοίαρχος ενώ απήχθησαν άλλοι τρεις

kalamos

Tο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε τις απογευματινές ώρες σήμερα Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου, για περιστατικό ένοπλης επίθεσης που εκδηλώθηκε βραδινές ώρες χθες, στο M/T ''KALAMOS'' σημαίας Μάλτας, το οποίο βρισκόταν εν αναμονή φόρτωσης στη θαλάσσια περιοχή QUA IBOE της Νιγηρίας, με είκοσι τρία (23) μέλη πληρώματος, μεταξύ των οποίων δέκα (10) Έλληνες. Το εν λόγω πλοίο προερχόταν από Κίνα με προορισμό τη Νιγηρία, κενό φορτίου.
 
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, τραυματίστηκε θανάσιμα ο Έλληνας Υποπλοίαρχος του πλοίου, ενώ απήχθησαν τρία (03) μέλη πληρώματος, εκ των οποίων δύο (02) Έλληνες .
 
Σύμφωνα με συλλεγείσες μέχρι στιγμής πληροφορίες το M/T ''KALAMOS'' παραμένει ασφαλώς αγκυροβολημένο στην ανωτέρω θαλάσσια περιοχή, ενώ για το περιστατικό έχει ήδη ενημερωθεί το Υπουργείο Εξωτερικών για τις δικές του, κατά λόγο αρμοδιότητας, περαιτέρω ενέργειες.

 Δηλώσεις Δρίτσα

Τις πρώτες απογευματινές ώρες σήμερα, το Υπουργείο Ναυτιλίας ενημερώθηκε ότι χθες τη νύχτα, εκδηλώθηκε ένοπλη επίθεση κατά του Δ/Ξ πλοίου “KALAMOS”, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Καμερούν και Νιγηρίας. Κατά την επίθεση έχασε δυστυχώς τη ζωή του Έλληνας ναυτικός, ενώ απήχθησαν άλλοι τρεις, δύο Έλληνες και ένας Πακιστανός. Το υπόλοιπο πλήρωμα, στο οποίο συγκαταλέγονται επτά Έλληνες ναυτικοί, σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, είναι ασφαλές, αναφέρει σε δήλωση του ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας και προσθέτει: "Πρόκειται για ένα βαρύ πλήγμα για την οικογένεια των Ελλήνων ναυτικών. Τα Υπουργεία Εξωτερικών και Ναυτιλίας, έχουν αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες για τη μεταφορά της σoρού του νεκρού ναυτικού, τη διάσωση των ομήρων και τη διερεύνηση του συμβάντος.

Εκφράζουμε τη βαθιά λύπη της Ελληνικής Πολιτείας για την τραγική απώλεια αλλά και για την περιπέτεια των τριών απαχθέντων, όπως επίσης και τη συμπαράστασή μας στις οικογένειές τους, καθώς και σε όλη τη ναυτική οικογένεια.

Η περαιτέρω διαχείριση του περιστατικού απαιτεί ιδιαίτερα προσεχτικούς χειρισμούς για να επιτευχθεί η απελευθέρωση των απαχθέντων ”.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter