Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παρουσιάστηκε αναλογιστική μελέτη για το ΤΑΛΣ

dritsas 105

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θεόδωρος Δρίτσας, παρευρέθηκε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Π.Ε.Α.Λ.Σ. σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας, με θέμα "Αναλογιστική Μελέτη και Λύσεις Διαχείρισης Κινδύνου" που εκπόνησε η εταιρεία "PRUDENTIAL ACTUARIAL SOLUTIONS LTD" αναφορικά με τη βιωσιμότητα του Ταμείου Αρωγής Λιμενικού Σώματος (ΤΑΛΣ) και τους σκοπούς του ν. 4281/2014.

Ο κ. Υπουργός, στον χαιρετισμό του, αφού εξήρε την μεγάλη προσφορά του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην ελληνική ναυτιλία αλλά και στο κοινωνικό σύνολο γενικότερα, τόνισε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση του Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στην αποστολή του με ακόμη πιο αποτελεσματικό τρόπο.
Για το ζήτημα της εφαρμογής του άρθρου 220 του ν. 4281/2014, αναφορικά με την αλλαγή του καθεστώτος λειτουργίας των ταμείων που χορηγούν εφάπαξ παροχές, μεταξύ των οποίων και το Τ.Α.Λ.Σ., ο κ. Υπουργός υπενθύμισε την πλήρη διαφωνία που είχε εκφράσει, όταν η προηγούμενη κυβέρνηση προωθούσε αυτές τις διατάξεις και επανέλαβε τη δέσμευσή του για ταχεία τροποποίηση των εν λόγω νομοθετικών ρυθμίσεων.
Στη συνέχεια, ο κ. Υπουργός παρέστη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λ.Σ. (Π.Ε.Α.Λ.Σ.).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter