Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εκτιμήσεις για ναυτικές ζημιές

naftiko atixima

Για αύξηση των απωλειών της ναυτιλίας κάνουν λόγο αναλυτές που αρέσκονται στη διερεύνηση στοιχείων για τα ατυχήματα που συνέβησαν τα τελευταία έτη στις θάλασσες του κόσμου. Σύμφωνα με τα στοιχεία το τελευταίο έτος σημειωθήκαν κοντά στα 1.700 περιστατικά, γεγονός που εμφανίζει αύξηση κατά 10% σε σχέση με το 2013.

Αν και τα περισσότερα περιστατικά αφορούν ζημιές σε μηχανές και κύτοι, αξιοπρόσεκτες είναι και περιπτώσεις των επικαθήσεων, των συγκρούσεων και των ζημιών που προκλήθηκαν από αυτές, ενώ επίσης αξιοπρόσεκτες είναι και οι επιπτώσεις των προσαράξεων.

Οι προσκρούσεις με βάση τις αναλύσεις είχαν τη τιμητική τους στις πολυσύχναστες ρότες ενώ το τελευταίο περιστατικό έγινε έξω από το Σουέζ. Η αύξηση του στόλου πάντα κατά τους ίδιους αναλυτές εκτιμάται ότι θα αυξήσει τα περιστατικά ενώ υπό συζήτηση εξακολουθεί να παραμένει το θέμα της ανθρώπινης συμμετοχής αλλά και το ζήτημα της κόπωσης των πληρωμάτων.

Τέλος, η τεχνολογία και η μεγαλύτερη εμπλοκή της είναι πιθανόν να αποσοβήσει την τάση αυτή της αύξησης των κινδύνων στις θαλάσσιες περιοχές.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter