Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρήτρες 'Εμπολα υιοθετεί η ναυτιλιακή βιομηχανία

ebola 443

Μερικές από τις μεγαλύτερες εμπορικές ενώσεις του κλάδου της ναυτιλίας τροποποιούν τις συμβάσεις μεταφοράς εμπορευμάτων, με στόχο τη μείωση της εμπορικής έκθεσης για τις εταιρείες των οποίων τα πλοία ταξιδεύουν σε χώρες που πλήττονται από την επιδημία Έμπολα και την προστασία των πληρωμάτων από τον θανατηφόρο ιό.

Η αβεβαιότητα σχετικά με την εξάπλωση του Έμπολα είναι η προσθήκη σε νομικά και οικονομικά θέματα για όσους ασχολούνται με το πετρέλαιο, το κακάο και τα μέταλλα από την περιοχή.

Η INTERTANKO, της οποίας τα ανεξάρτητα μέλη κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του στόλου δεξαμενόπλοιων στον κόσμο, έχει πλέον θεσπίσει ρήτρα Έμπολα, στην οποία συμπεριλαμβάνονται διατάξεις για την εξεύρεση εναλλακτικών λιμένων, εάν υπάρχει κίνδυνος για το πλήρωμα.

Υπεύθυνος για οποιοδήποτε κόστος, αν το πλοίο τεθεί σε καραντίνα, θα είναι και ο ναυλωτής.

«Έχουμε δει ρήτρες που προορίζονται για την αντιμετώπιση κινδύνων που προκύπτουν σε "περίοδο πολέμου", το οποίο αντικαταστάθηκε χωρίς πολύ σκέψη από τον "Έμπολα". Αυτού του είδους η προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει μόνο σε ανασφάλεια και συγκρούσεις», υπογραμμίζει ο γενικός σύμβουλος της Intertanko, Michele White.

Η BIMCO, η μεγαλύτερη ένωση στον κόσμο της ναυτιλίας σε παγκόσμιο επίπεδο - στα μέλη της οποίας συμπεριλαμβάνονται ιδιοκτήτες και μεσίτες - πρόκειται να εισαγάγει μια ρήτρα, αλλά όχι κάποια συγκεκριμένα για τον Έμπολα.

«Θεωρούμε πιο ρεαλιστική, μια ρήτρα με μια πιο γενική προσέγγιση από τη έκδοση ρήτρας πάνω στο συγκεκριμένο θέμα», ανέφερε επικεφαλής της BIMCO.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το χειρότερο ξέσπασμα που έχει καταγραφεί από τον ιό Έμπολα, έχει στοιχίσει τη ζωή σε 6.583 ανθρώπους, σε τρεις χώρες της Δυτικής Αφρικής, τη Σιέρα Λεόνε, τη Λιβερία και τη Γουινέα, και 18.188 άνθρωποι έχουν μολυνθεί.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter