Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ναυπηγήσεις: Κίνα «βλέπει» προσεχώς ελληνική επιχειρηματική αποστολή

ellada-kina-flag

Ελληνικό επιχειρηματικό «άνοιγμα» και στον ναυπηγικό τομέα της Κίνας βρίσκεται στα «σκαριά» σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Παναγιώτης Μίχαλος, που υποδέχτηκε σήμερα στο υπουργείο Εξωτερικών 12μελή επιχειρηματική αποστολή από την κινεζική περιφέρεια Zhejiang, με επικεφαλής τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχανιών και Εμπορίου Zhejiang (ZFIC), Li Jianfei.

Ο οποίος και αναφέρθηκε στη θετική πορεία της οικονομίας της περιφέρειας Zhejiang, της οποίας το κατά κεφαλήν ΑΕΠ ανέρχεται στα 11.000$, επισημαίνοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της συγκεκριμένης περιοχής για την Ελλάδα.

Ο κ. Μίχαλος ανέφερε ότι, κατόπιν πρόσκλησης από την κινεζική πλευρά, πρόκειται να επισκεφθεί σύντομα την Κίνα με επιχειρηματική αποστολή εξειδικευμένη στο ναυπηγοκατασκευαστικό κλάδο στο πλαίσιο υλοποίησης των συμφωνηθέντων μεταξύ των δύο Πρωθυπουργών (Ιούνιος 2014) σχετικά με τη διεύρυνση των διμερών οικονομικών σχέσεων Ελλάδας - Κίνας και την αξιοποίηση των εκατέρωθεν ευκαιριών επιχειρηματικής συνεργασίας.

Σημαντικοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας, τόνισε ο κ. Μίχαλος, όπως η ναυτιλία, ο ναυτιλιακός εξοπλισμός, το εμπόριο τροφίμων, οι κατασκευές, οι μεταφορές, οι υπηρεσίες logistics, παρουσιάζουν ιδιαίτερη δυναμική και ευκαιρίες που ήδη αξιοποιούνται από ξένους επενδυτές (COSCO, HP κ.ά.), καθιστώντας την Ελλάδα ένα από τα σημαντικότερα διαμετακομιστικά κέντρα μεταξύ Ανατολής και Δύσης.

Επίσης από την πλευρά του ο Γ. Ξηρογιάννης, επικεφαλής του Γραφείου Εξωστρέφειας και Διεθνών Σχέσεων του ΣΕΒ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών) αναφέρθηκε στις δυνατότητες συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας στις υπηρεσίες logistics (εφοδιαστική αλυσίδα) και την κατασκευή έργων στην Κίνα και στις γειτονικές ασιατικές χώρες.

Στην αποστολή συμμετείχαν, επίσης, εκπρόσωποι των βιομηχανικών Συνδέσμων των κοινοτήτων Zhousan και Lishui, του Επιμελητηρίου Huzhou και υψηλόβαθμα στελέχη κινεζικών ομίλων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter