Πεμ04182024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παραγγελίες 12 εκατ. από κορεατικά ναυπηγεία πέτυχαν ελληνικές εταιρείες

Samsung Heavy Industries-112

Φαίνεται ότι «κερδίζουν το στοίχημα» οι ελληνικές επιχειρήσεις που κατασκευάζουν είδη ναυτιλιακού εξοπλισμού ακολουθώντας εξωστρεφή πολιτική έναντι των διεθνών αγορών. Πρόκειται για μία σημαντική προσπάθεια ανοίγματος στη διεθνή αγορά ναυπηγήσεων που εξελίσσεται και έφερε ήδη τα πρώτα θετικά αποτελέσματα .

Τα καλά νέα ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών Π. Μίχαλος, ως κεντρικός ομιλητής στο συνέδριο «Greek Exports Conference 2014», που διοργανώνει η Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων και το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εξωτερικών.
Σύμφωνα με τον κ. Μίχαλο τα 12 εκατ. δολάρια αγγίζουν οι παραγγελίες από κορεατικά ναυπηγεία προς τις ελληνικές εταιρείες ναυτιλιακού εξοπλισμού στο πλαίσιο συμπερίληψή τους στους καταλόγους προμηθευτών των κορεατικών, ιαπωνικών και κινεζικών ναυπηγείων. Επίσης στην ομιλία του μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα για την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων και την αύξηση του μεριδίου των ελληνικών εξαγωγών.
Πηγή: Με πληροφορίες ΑΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter