Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στην Αμερική ο Μ. Βαρβιτσιώτης

varvitsiotis-759

O Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη, όπου στη διάρκεια της παραμονής του θα πραγματοποιήσει μια σειρά σημαντικών επαφών. Στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης του θα παραστεί ως κεντρικός ομιλητής σε διεθνές ναυτιλιακό συνέδριο με θέμα τις παγκόσμιες προκλήσεις στο χώρο της ναυτιλίας, αλλά και τον ρόλο της ελληνικής ναυτιλίας στο διεθνές στερέωμα, ενώ αναμένεται να συναντηθεί με παράγοντες του ναυτιλιακού τομέα και της Ελληνικής Ομογένειας που δραστηριοποιούνται στην Αμερική.

Παράλληλα, πρόκειται να επισκεφθεί την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, έχοντας ως σκοπό να αναδείξει την αύξηση της έντασης του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης και να παρουσιάσει το έργο του Λιμενικού Σώματος στη διαχείριση του, με έμφαση στις διασώσεις και την ανθρωπιστική δράση των στελεχών του Σώματος.

Ιδιαίτερου χαρακτήρα πρόκειται να είναι και η συνάντηση που θα έχει ο κ.Βαρβιτσιώτης με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, κ. κ. Δημήτριο, καθώς ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, θα έχει την ευκαιρία να ενημερωθεί για τα θέματα της Ομογένειας και της Ορθοδοξίας της Αμερικής.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης πρόκειται να παραστεί ως κεντρικός ομιλητής στο Harvard Kennedy School of Government με θέμα τις σύγχρονες αναπτυξιακές προκλήσεις της Ελλάδας και του ρόλου της ελληνικής ναυτιλίας στην Εθνική Οικονομία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter