Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διπλή επιτυχής επιχείρηση διάσωσης από δεξαμενόπλοιο του Ομίλου Τσάκου

naftilia-008

Δύο επιτυχείς επιχειρήσεις διάσωσης σε διάστημα λίγων ωρών μεταξύ τους διενήργησε το υπό ελληνική σημαία δεξαμενόπλοιο «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ» του Ομίλου Τσάκου, υπό την πλοιαρχία του καπετάνιου Αχιλλέα Σανούδου, και περισυνέλεξε σώους 230 (141 την πρώτη και 89 την δεύτερη) μετανάστες που κινδύνευαν να πνιγούν στη Μεσόγειο, ανοικτά από τις ακτές της Λιβύης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το πλοίο στις 14 Νοεμβρίου 2014, ενώ βρισκόταν στη ρότα από La Skhirra της Τυνησίας προς την Ελευσίνα, ενημερώθηκε από τον τις αρχές του συντονιστικού κέντρου διάσωσης της Ρώμης ότι δύο σκάφη ανοικτά των Λιβυκών ακτών βρίσκονταν σε κίνδυνο. Το πλοίο, με 24μελές πλήρωμα, κατέπλευσε άμεσα στα σημεία και περισυνέλεξε σώους 230 μετανάστες στους οποίους παρασχέθηκε κάθε δυνατή βοήθεια.

Για την πορεία της επιχείρησης ενημερώθηκαν πλήρως τόσο οι ιταλικές όσο και οι ελληνικές αρχές. Το πλοίο κατ' εντολή των Ιταλικών αρχών κατευθύνεται προς το λιμάνι Messina της Ιταλίας για την αποβίβαση των μεταναστών.

Η εταιρία εξέφρασε στον Πλοίαρχο, στους αξιωματικούς και το πλήρωμα του MT BYZANTION τα πιο θερμά της συγχαρητήρια για την αφοσίωσή τους και τον επαγγελματισμό τους στην παροχή βοήθειας σε συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν στην θάλασσα.

Τηλεφωνική επικοινωνία και συγχαρητήρια Μ. Βαρβιτσιώτη, στον πλοίαρχο του Δ/Ξ "ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ

Με τον πλοίαρχο του Δεξαμενόπλοιου «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ», Αχιλλέα Σανούδο, επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μεταφέροντας τα θερμά του συγχαρητήρια στον ίδιο και το πλήρωμα του για τη διάσωση διακοσίων τριάντα (230) μεταναστών στη Μεσόγειο. Επισημαίνεται, ότι το Δεξαμενόπλοιο "ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ", ανήκει στην «TSAKOS SHIPPING AND TRADING COMPANY» της οικογένειας Τσάκου.

Συγκεκριμένα το δεξαμενόπλοιο, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Λιβύης με προορισμό την Ελευσίνα, ενημερώθηκε από το αντίστοιχο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, για περιστατικό έρευνας και διάσωσης, ικανού αριθμού μεταναστών. Άμεσα έσπευσε στο σημείο, όπου εντοπίζοντας δύο (02) λέμβους, διέσωσε συνολικά διακόσια τριάντα (230) μετανάστες, τους οποίους στη συνέχεια μετέφερε με ασφάλεια στο λιμένα Augusta της Σικελίας.

Ο κος Βαρβιτσιώτης, κατά τη συνομιλία του με τον πλοίαρχο, τόνισε:

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε εσάς, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου «ΒΥΖΑΝΤΙΟΝ», για τη διάσωση διακοσίων τριάντα (230) μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονταν σε κατάσταση κινδύνου πάνω σε δύο λέμβους στη Μεσόγειο. Η ενέργεια σας να σπεύσετε στο σημείο και να διασώσετε διακόσιες τριάντα ανθρώπινες ψυχές από τη θάλασσα αποτελεί ύψιστη πράξη αλληλεγγύης και αφοσίωσης στο καθήκον.

Αποδεικνύει, παράλληλα, για ακόμη μία φορά, τα ανθρωπιστικά ιδεώδη που διαπνέουν την ελληνική ναυτιλία επιβεβαιώνοντας τους λόγους που αυτή βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας. Η διαχρονική προσφορά, άλλωστε, της οικογένειας Τσάκου, του Καπετάν Παναγιώτη και του υιού του Νίκου στην Ελληνική Ναυτιλία, τιμά τις παραδόσεις της Ελληνικής ναυτοσύνης και τους ανθρώπους της, τιμά την ίδια μας την πατρίδα».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter