Σαβ04202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πρόσβαση στη Κίνα αναζητούν ευρωπαίοι πλοιοκτήτες

kineziki simaia

Πρόσβαση στις αγορές της Κίνας επιδιώκουν οι ευρωπαίοι πλοιοκτήτες σύμφωνα με πληροφορίες, καθώς πρόσφατα συνεδρίασε Επιτροπή μεταξύ Κίνας και ΕΕ, με στόχο την επίτευξη ναυτιλιακής συμφωνίας.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν επίσημες αντιπροσωπείες από το κινεζικό υπουργείο Μεταφορών, από την αρμόδια διεύθυνση της ΕΕ αλλά και από μέλη της ΕΕ. Επικεφαλής ήταν για τη πλευρά της Κίνας η China Shipowners Association και από τη Ευρώπη η ECSA.

Ο Γενικός Γραμματέας της ECSA Patrick Verhoeven, σε δηλώσεις του αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στους στόχους των συζητήσεων σημειώνοντας ότι προσφέρονται στο να ανοίξει η πρόσβαση στη Κίνα για τη διεθνή ναυτιλία και με δεδομένο ότι η κινεζική κυβέρνηση ξεκίνησε από πέρσι να υπόσχεται την ανάπτυξη πιλοτικής ζώνης ελεύθερου εμπορίου στο λιμάνι της Σαγκάης με αναμονή να επεκταθεί και σε άλλα λιμάνια.

Ωστόσο μέχρι ώρας δεν επιτρέπεται να γίνεται διακίνηση φορτίων από ξένες εταιρείες μεταξύ κινεζικών λιμένων αλλά αυτό επιτρέπεται σε πλοία που ανήκουν σε κινεζικών συμφερόντων εταιρείες ακόμα και αν φέρουν ξένη σημαία.

Ο κ. Verhoeven επίσης σημείωσε ότι το άνοιγμα της συγκεκριμένης αγοράς θα δημιουργήσει η οικονομική δυναμική για την κινεζική οικονομία αναλύοντας τα επιμέρους θετικά.

Η όλη συζήτηση σύμφωνα με εκτιμήσεις έγκυρων κύκλων εστιάζει και στο θέμα των μεγάλων συμμαχιών καθώς είναι γνωστή η μέχρι ώρας διάθεση της Κίνας απέναντι τους και με δεδομένο ότι οι γραμμές Ασίας - Ευρώπης όσον αφορά την Ασία περιλαμβάνουν προσεγγίσεις σε πολλά κινέζικα λιμάνια όπου όπως προαναφέρθηκε δεν είναι εφικτή για τις μη κινεζικών συμφερόντων εταιρείες διακίνησης εμπορευμάτων μεταξύ τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter