Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εγκρίθηκε σε Επιτροπή του ΙΜΟ πλαίσιο για πλεύση σε πολικές θάλασσες

dnv-arctic

Εγκρίθηκαν από την Επιτροπή Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος (MEPC) του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ), οι περιβαλλοντικές διατάξεις του Διεθνούς Κώδικα για τα πλοία που δραστηριοποιούνται σε πολικά ύδατα, μαζί με τα σχετικά σχέδια τροποποιήσεων της Διεθνούς σύμβασης για την πρόληψη της ρύπανσης από πλοία, για να καταστεί ο Κώδικας, υποχρεωτικός.

Μετά την έγκριση αυτή, η MEPC θα εξετάσει τον Κώδικα και τα σχέδια τροποποιήσεων για έγκριση κατά την επόμενη σύνοδό της τον Μάιο του 2015.

Μόλις εγκριθούν ο Κώδικας Polar και οι τροποποιήσεις MARPOL ,θα μπορούν να τεθούν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου του 2017.

Το σχέδιο του Κώδικα Polar καλύπτει ολόκληρο το φάσμα του σχεδιασμού, κατασκευής, εξοπλισμού, λειτουργίας, κατάρτισης, έρευνας και διάσωσης, καθώς και θέματα προστασίας του περιβάλλοντος σχετικά με τα πλοία που αλιεύουν στα ύδατα γύρω από τους δύο πόλους.

Οι περιβαλλοντικές διατάξεις που προσθέτουν επιπλέον απαιτήσεις σε εκείνες που ήδη περιλαμβάνονται στη MARPOL, πρέπει να εφαρμόζονται σε πλοία που δραστηριοποιούνται σε πολικά ύδατα.
Δεδομένου ότι η περιοχή της Ανταρκτικής έχει ήδη καθιερωθεί ως ειδική ζώνη κάτω από τα παραρτήματα MARPOL I και V, με αυστηρούς περιορισμούς στις απορρίψεις, ο Κώδικας Polar στοχεύει να επαναλάβει πολλές από τις διατάξεις αυτές στην περιοχή της Αρκτικής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter