Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παρουσιάζεται το “PERSEUS” στο ΥΝΑ

pireas-97

Παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, θα διεξαχθεί αύριο 15-10-2014 και ώρα 10:00 άσκηση και εκδήλωση προβολής του ευρωπαϊκού ερευνητικού έργου "PERSEUS", στον αίθριο χώρο του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.


Το ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο "PERSEUS" αποτελεί τη μεγαλύτερη προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη μελέτη και ανάπτυξη συστημάτων θαλάσσιας επιτήρησης, με έμφαση στην προστασία των θαλασσίων συνόρων. Στο έργο συμμετέχουν 29 φορείς από 12 χώρες καθώς και κρατικές υπηρεσίες (Ένοπλες Δυνάμεις – Σώματα Ασφαλείας).
Το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή συμμετέχει ενεργά στο συγκεκριμένο έργο, οργανώνοντας τα σενάρια της άσκησης καθώς και την επίδειξη του συστήματος, υπό το συντονισμό της αρμόδιας Διεύθυνσης Παρακολούθησης Θαλάσσιας Κυκλοφορίας του ΥΝΑ/Α.Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ. Παράλληλα, παρέχοντας ανθρώπινους και υλικούς πόρους (προσωπικό, πλωτά μέσα), συμμετέχει και στη δοκιμαστική λειτουργία του.
Στην εκδήλωση θα παραστούν, επίσης, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Αναστάσιος Μητσιάλης, καθώς και ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter