Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ξεπερνούν τα 20 δις οι επενδύσεις κατά της πειρατείας

c16

Περισσότερα από 20 δις αμερικανικά δολάρια, εκτιμάται ότι θα έχουν επενδυθεί με ορίζοντα το 2019 σε αυτό που ονομάζεται σήμερα βιομηχανία κατά της πειρατείας. Στην εκτίμηση αυτή φαίνεται ότι έχει καταλήξει αμερικανικός μελετητικός οίκος, ο οποίος έχει εστιάσει το ενδιαφέρον του στις εξελίξεις που σημειώνονται για την καταπολέμηση της πειρατείας.

Με ανατολικές και δυτικές ακτές της Αφρικής να βρίσκονται στο επίκεντρο αλλά και περιοχές της Θάλασσας της Ν. Κίνας όπου εμφανίζεται αναβίωση πειρατικών επιθέσεων το «κερασάκι στην τούρτα», είναι το περίφημο cyber crime, όπου το TheSeaNation έχει αναφερθεί πρόσφατα, όπου εταιρείες παγκόσμιας εμβέλειας που ειδικεύονται σε θέματα πληροφορικής έχουν εστιάσει στην ανάπτυξη συστημάτων ασφαλείας που αφορούν πλοία και λιμάνια, με στόχο να ελαχιστοποιήσουν τις περιπτώσεις παρέμβασης πειρατικών τεχνολογικών επιθέσεων όπου εκεί τα πράγματα είναι καταφανώς δυσκολότερα για την εύρεση της «άκρης», αφού τα ηλεκτρονικά ίχνη μέχρι ώρας δύσκολα εντοπίζονται.

Να σημειώσουμε ότι στους μεγάλους φόβους λιμανιών που αποτελούν κόμβους διεθνούς ενδιαφέροντος αποτελούν οι κυβερνοεπιθέσεις ενώ «πανικό» προκαλεί και η ιδέα ολόκληρα πλοία να εκτρέπονται της πραγματικής τους ρότας με προορισμό άλλα χέρια που εν συνεχεία ή θα «αξιοποιούν» τα εμπορεύματα ή θα αναζητηθούν κατά τη συνήθη πρακτική, λύτρα από τις ναυτιλιακές εταιρείες και τους αντασφαλιστικούς οργανισμούς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter