Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μετά την Ινδία και η Μάλτα...

ebola-shipping-1

Οι αρχές της Μάλτας σύμφωνα με πληροφορίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, εμπόδισαν εμπορικό πλοίο να καταπλεύσει σε λιμάνι της προκειμένου να παρασχεθεί ιατρική βοήθεια σε μέλος του πληρώματος που έχει εμφανίσει συμπτώματα ανάλογα με αυτά του Έμπολα.

Το εμπορικό πλοίο με 21 άτομα είχε αποπλεύσει από τη Γουινέα με κατεύθυνση την Ουκρανία.

Η Μάλτα αποτελεί τη δεύτερη περίπτωση χώρας μετά την Ινδία, όπου απαγόρευσε την πλεύση πλοίου με κρούσμα Εμπολα στα χωρικά της ύδατα ενώ ως γνωστόν η Ινδία απαγόρευσε σε μέλη πληρώματος προερχόμενο από τις περιοχές όπου έχει χτυπήσει ο Έμπολα να αποβιβαστούν σε ινδικό έδαφος.

Το θέμα του Έμπολα στη ναυτιλία φαίνεται ότι θα λάβει διαστάσεις το επόμενο διάστημα καθώς πολλά πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αλλά και δεξαμενόπλοια διέρχονται από περιοχές που έχει χτυπηθεί από τον Έμπολα.

Να σημειώσουμε ότι ο Μπάρακ Ομπάμα πρόσφατα χαρακτήρισε το όλο ζήτημα παγκόσμια απειλή, ενώ μόλις χθες το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο χαρακτήρισε το ζήτημα του ιού σε συνέχεια των δηλώσεων Ομπάμα ως θέμα παγκόσμιας ασφάλειας.

Να σημειωθεί ότι ευθύς εξαρχής φορείς τη παγκόσμιας ναυτιλίας είχαν εκδώσει σαφείς οδηγίες προστασίας για τα πληρώματα πλοίων εφιστώντας την προσοχή στις ενώσεις - μέλη τους για πλήρη εφαρμογή των προληπτικών και άλλων μέτρων ασφαλείας με στόχο την προστασία των πληρωμάτων.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι εταιρείες διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων έχουν προμηθεύσει πλοία τους που έχουν τακτικές προσεγγίσεις στις επικίνδυνες ζώνες με εξαρτήσεις κατάλληλες για την αποφυγή επαφής των μελών των πληρωμάτων τους με εργαζομένους στα λιμάνια των περιοχών που έχουν πληγεί από τον ιό.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter