Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εμπορευματοκιβώτια: Συζητήσεων συνέχεια για συμμαχίες

Container Vessel Web 1 179114733

Με φόντο τις διεργασίες που συμβαίνουν επί αμερικανικού εδάφους, όπου το Federal Maritime Commission, εξετάζει παραμέτρους της 2Μ οι συζητήσεις για τις επόμενες κινήσεις της CMA CGM καλά κρατούν.

Στοιχεία σεναρίων που είδαν το φως της δημοσιότητας φέρνουν την Γαλλικών συμφερόντων εταιρία να βρίσκεται στο κατώφλι συμφωνίας με άλλες εταιρίες του τομέα διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για τη δημιουργία μίας νέας συμμαχίας.

Στα σενάρια αυτά φαίνεται να εμπλέκονται ως ένα βαθμό η United Arab Shipping Co αλλά και η China Shipping Container Lines.

Ωστόσο όποια και αν είναι η εξέλιξη, καθώς εικάζεται ότι σύντομα θα υπάρξει κάποια κίνηση αναλυτές θέλουν το μέλλον στον συγκεκριμένο τομέα να εξαρτάται απόλυτα από τις «συμμαχίες». Ανελαστικές δαπάνες, περιβαλλοντικά και μία σειρά άλλα θέματα φαίνεται πως πλέον έχουν επηρεάσει τα υψηλά ιστάμενα στελέχη των εταιριών τα οποία και αναζητούν κατά κύριο λόγο να επιτύχουν οικονομίες κλίμακας την ίδια ώρα που το παγκόσμιο εμπόριο συνεχίζει τις πιέσεις για γρηγορότερες και φθηνότερες διακινήσεις αγαθών.

Εκείνο πάντως που διαφαίνεται προς ώρας είναι ότι οι συμμαχίες θα μπορέσουν στο άμεσο μέλλον να ανακατανείμουν τις δυνάμεις τους αξιοποιώντας καλύτερα τις μονάδες των στόλων τους ώστε και μεγαλύτερες πληρότητες να επιτυγχάνουν αλλά και μείωση των ανελαστικών δαπανών σε καύσιμα και όχι μόνο.

Βέβαια όλα αυτά θα κριθούν επί της ουσίας και από τη στάση που θα κρατήσει το Αμερικανικό FMC, τα ευρωπαϊκά όργανα ανταγωνισμού αλλά και οι Κινεζικές αρχές που ως γνωστόν άλλαξαν «το ρου της ιστορίας» με την απόφασή τους για την τέως πλέον Ρ3.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter