Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΗΠΑ: Μελέτες για κύριες και ακτινικές γραμμές διασποράς εμπορευματοκιβωτίων

TraPac Container Terminal

Μελέτες για την μείωση της πίεσης που «νοιώθουν» τα αμερικανικά λιμάνια λόγω του συνεχούς γιγαντισμού των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ήταν αναμενόμενο να συμβούν.

Σύμφωνα λοιπόν με τα πρώτα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, η εν λόγω πίεση θα μπορούσε να μειωθεί με την ανάπτυξη offshore port με μεγάλη δυναμικότητα υποδοχής mega και giga carriers και εν συνεχεία τα φορτία να μεταφέρονται με feeders ships σε άλλα Ααμερικανικά λιμάνια προκειμένου σιδηροδρομικά ή οδικά να μεταφερθούν στους τελικούς παραλήπτες.

Η πρόταση που φαίνεται να «ξεπροβάλει» εκ των πρώτων στοιχείων ουσιαστικά οδηγεί σε πρώτες σκέψεις ανακατανομής των εμπορευματικών ροών που προέρχονται από Ασία και Ευρώπη ενώ αλλάζουν και τα δεδομένα για γραμμές διερχόμενες απευθείας από το Σουέζ καθώς υποστηρίζονται οικονομίες κλίμακας.

Με τα αμερικανικά λιμάνια να διαθέτουν προς ώρας άπλετους χώρους εναπόθεσης αλλά όχι τα πλέον γιγάντια μηχανήματα φορτοεκφόρτωσης των γιγάντιων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, οι όποιες μελέτες δώσουν ρηξικέλευθες λύσεις με οικονομικά κριτήρια, μάλλον θα έχουν τύχη εφαρμογής υπό προϋποθέσεις.
Πάντως καλού κακού αμερικανικά λιμάνια έχουν ξεκινήσει σχέδια αναβάθμισης των υλικοτεχνικών τους υποδομών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter