Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Boxships: Και τα μικρά «έχουν τη χάρη τους»...

Container-ShipΜπορεί τα mega και τα giga στον κόσμο των boxships να διατηρούν το ενδιαφέρον των αναλυτών του τομέα αλλά και γενικότερα των εμπορευματικών ροών, όμως τα μικρά πλέον της κατηγορίας πλοία φαίνεται ότι δεν «παραδίδονται» εύκολα.

Στοιχεία αναλύσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας «επιμένουν» ότι τα μικρά και μεσαία πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων έχουν να διαδραματίσουν σημαίνοντα ρόλο στο «αύριο» των εξελίξεων του τομέα, καθώς οι γίγαντες θα απαιτήσουν «ακτινικές» διανομές γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι αναβαθμίζεται ο ρόλος των feeder ships με ότι αυτό συνεπάγεται.

Άλλωστε κατά τους αναλυτές λίγα λιμάνια ανά τον κόσμο στην παρούσα φάση είναι «έτοιμα» να εξυπηρετήσουν mega και τα giga δεδομένων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν ακόμη τα μέχρι πρότινος «παντοδύναμα» εμπορικά λιμάνια της Β. Ευρώπης.

Κατά τους αναλυτές το «στοίχημα» είναι η ταχύτητα στις διακινήσεις και διασπορές εμπορευματοκιβωτίων για τα feeder ships που ουσιαστικά συνιστά μία ακόμη πρόκληση για τα λιμάνια.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter