Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ανοιχτοί οι ορίζοντες του ΕΣΠΑ

skaramagas

Η υλοποίηση αποδεικνύεται δυσκολότερη των εκάστοτε αποφάσεων και σχεδιασμών που αφορούν σε ναυτιλιακές δραστηριότητες. Ο λόγος για την περίπτωση του ΕΣΠΑ, όπου φαίνεται να διανοίγεται παράθυρο για τη μεσογειακή φορτηγό ναυτιλία αλλά και για την ακτοπλοΐα, σε συνέχεια παλαιότερων σχεδιασμών που έλκουν χρονικά από τα μέσα της περιόδου ύπαρξης ως αυθύπαρκτου υπουργείου, του υπουργείου Αιγαίου.

Να σημειωθεί ότι τότε είχαν γίνει σχέδια και είχαν ληφθεί αποφάσεις που ήθελαν την αξιοποίηση χρηματοδοτικών προγραμμάτων του, τα οποία έκαναν λόγο με την «συνεμπλοκή» φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και κατά τόπους λιμενικών αρχών για πλωτά ναυπηγήματα, αλλά και πλοία επιβατηγά οχηματαγωγά, ειδικών προδιαγραφών, τα οποία επρόκειτο τότε να καλύψουν τις ανάγκες των αγόνων γραμμών.

Γραμμών που καταδειχτήκαν στην πρόσφατη ημερίδα του ΥΝΑ ότι θα αντιμετωπίσουν υπεροξυμένο πρόβλημα όπως και πολλές γραμμές της ακτοπλοΐας, καθώς τα οικονομικά δεδομένα μάλλον δεν συμβάλλουν επί τα βελτίω παρά το γεγονός ότι όπως δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, υπάρχουν πάντα οι καλές προθέσεις.

Αναφορικά με τη μεσογειακή φορτηγό ναυτιλία να σημειωθεί ότι είχαν γίνει αλλεπάλληλες κρούσεις για την αξιοποίηση προγραμμάτων που στόχο είχαν τον εκσυγχρονισμό του στόλου τα οποία όμως και δεν ευδοκίμησαν καθώς γραφειοκρατικές και άλλες διαδικασίες τα άφησαν στα «συρτάρια» των συναρμόδιων υπουργείων.

Τούτων δοθέντων παραμένει άγνωστο ή προς ώρας αναπάντητο το ερώτημα αν ο ορίζοντας του ΕΣΠΑ θα αξιοποιηθεί «ανέφελα» ή όχι.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter