Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εμπορευματοκιβώτια: Και «e- μάχες» στους χώρους εναπόθεσης

Container-00

Την «αγωνία» των επιτελικών στελεχών των μεγάλων λιμένων ανά τον κόσμο έχουν αποτυπώσει ευκρινώς αναλυτές του τομέα των εμπορευματοκιβωτίων φωτογραφίζοντας ως μόνη αιτία τον συνεχή γιγαντισμό των boxships.

Αγωνία που κατά τους επαΐοντες σχετίζεται με την αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων φορτοεκφόρτωσης, εναπόθεσης αλλά και κατάπλου και απόπλου των πλοίων. Μέχρι εδώ καλά. Αλλά τώρα μία άλλη ομάδα αναλυτών «ανακάλυψε» ότι εξελίσσονται μάχες στο πεδίο της πληροφορικής και των τεχνολογιών που αναφέρονται στην ηλεκτρονική παρακολούθηση των εμπορευματοκιβωτίων εντός των λιμενικών ζωνών και δη στους χώρους εναπόθεσης.

Κατά τους αναλυτές το «στοίχημα» είναι εδώ ακριβώς. Ένα σωστά σχεδιασμένο σύστημα που να μπορεί να επεκταθεί χωρίς προβλήματα και να καλύψει τα νέα δεδομένα αποτιμάται σε χρόνο άρα και χρήμα για όλη την «αλυσίδα» των εμπλεκόμενων στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων.

Αν και οι «μάχες» αυτές προς ώρας συμβαίνουν στο παρασκήνιο καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν λίαν προσεχώς μεγάλα λιμάνια να υιοθετούν «νέες προτάσεις» για «ατρόμητα» συστήματα απέναντι στους όγκους που θα διακινούν τα γιγαντιαία σε TEU's πλοία.

Στον ίδιο καμβά φαίνεται ότι επίσης θα υποστούν αναγκαίες αναβαθμίσεις και τα ηλεκτρονικά συστήματα διαχείρισης των πληροφοριών ελέγχου των εμπορευματικών ροών καθώς το shor sea shipping και τα logistics καλούνται επίσης να συλειτουργήσουν στο νέο περιβάλλον των μεγάλων πλοίων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter