Τετ04242024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πάνω από 100 οι πειρατικές επιθέσεις στη Δυτική Αφρική-Μέτρα ζητά η πλοιοκτησία

peirates

Κοινή δράση για την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα ζητούν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ οι ευρωπαίοι πλοιοκτήτες.

Στο πλαίσιο αυτό οι εφοπλιστές, ζητούν να υποστηριχθεί η κοινή ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της Επιτροπής, στην οποία περιγράφονται οι παγκόσμιες δράσεις για τη διασφάλιση της ασφάλειας στη θάλασσα.

Κύριο στοιχείο αυτής της στρατηγικής είναι βέβαια η αντιμετώπιση των πειρατικών επιθέσεων, οι οποίες μπορεί να γνωρίζουν μία ύφεση στα ύδατα της Ανατολικής Αφρικής, αλλά γνωρίζουν ιδιαίτερη έξαρση στη Δυτική Αφρική όπου το 2013 καταγράφηκαν περισσότερες από 100 πειρατικές επιθέσεις.

Η ομοσπονδία των ενώσεων πλοιοκτητών των ευρωπαϊκών χωρών (ECSA) ζητά να διατηρήσει η ΕΕ την στρατιωτική ναυτική δύναμη Atalanta που δραστηριοποιείται στην ανατολική Αφρική και προτείνει συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης των πειρατικών επιθέσεων στη δυτική Αφρική με πρώτο την εγκατάσταση ενός ασφαλούς και αξιόπιστου μηχανισμού αναφοράς, στον Κόλπο της Γουινέας.

Παράλληλα θεωρεί ότι η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει την ανάπτυξη από τον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (ΙΜΟ), των διεθνών προτύπων για την εγκατάσταση στα πλοία ιδιωτικών ένοπλων ομάδων οι οποίες θα συμβάλουν στη ενίσχυση της ασφάλειας.


Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter