Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση Βαρβιτσιώτη με την Κυπριακή Ένωση Πλοιοκτητών

varvitsiotis-kurpiako-proedreio

Το Προεδρείο της Κυπριακής Ένωσης Πλοιοκτητών συνάντησε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ» παρέστη και ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων της Κυπριακής Δημοκρατίας, Μάριος Δημητριάδης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης , η οποία διεξήχθη σε άριστο κλίμα, οι δύο υπουργοί, καθώς και οι θεσμικοί εκπρόσωποι των πλοιοκτητών, είχαν την ευκαιρία να επαναεπιβεβαιώσουν την εναρμόνησή τους σε ζητήματα διμερούς ναυτιλιακής συνεργασίας των δυο χωρών, καθώς και σε θέματα αμοιβαίου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος.

"Η σύμπλευσή μας σε ζητήματα ναυτιλίας που διαπιστώνουμε σήμερα δεν αποτελεί εξέλιξη των ημερών. Αποτελεί το αποτέλεσμα όλων των επαφών και των πρωτοβουλιών που έχουμε λάβει τους προηγούμενους μήνες. Η Ελλάδα, η Κύπρος και η Μάλτα, εδώ και καιρό, έχουν αναπτύξει μια στενή συνεργασία για θέματα που άπτονται ναυτιλιακής πολιτικής", τόνισε χαρακτιριστικά ο κος Βαρβιτσιώτης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία που έχει η πρόσφατη ομόφωνη υιοθέτηση της «Διακήρυξης των Αθηνών», κατά την Άτυπη Υπουργική Σύνοδο των κρατών μελών της ΕΕ και των Κρατών ΕΟΧ για θέματα ναυτιλίας.

"Με αυτήν την απόφαση επαναπροσδιορίσαμε την Ευρωπαϊκή πολιτική στη Ναυτιλία μέχρι το 2020" , ανέφερε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, και συμπλήρωσε: "Έχουμε θέσει, πλέον, ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα τη σημασία της Ναυτιλίας, καθώς και την ανάγκη διατήρησης της ανταγωνιστικότητάς της. Πίστευα από την αρχή ότι έπρεπε να τεθούν οι βάσεις για μία καλύτερη συνεργασία με τον ΙΜΟ, ώστε να μην υιοθετούνται περιφερειακές πολιτικές στη Ευρώπη που δεν βοηθούν τον ανταγωνισμό σε ένα κατεξοχήν διεθνές και ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπως της ναυτιλίας", κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter