Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Εγκαινιάζονται τα "Ποσειδώνια 2014" από τον Πρωθυπουργό

samaras-665Παρουσία του Πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιούνται τα επίσημα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης "Ποσειδώνια 2014", στις 18:00, στο εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν περισσότεροι από 1.800 εκθέτες από 93 χώρες και περίπου 19.000 επισκέπτες, γεγονός που καταδεικνύει την εξέχουσα σημασία της έκθεσης για τη ναυτιλιακή βιομηχανία.

Όπως μάλιστα υπογραμμίζουν οι διοργανωτές, η έκθεση αποτελεί καταλύτη για την οριστικοποίηση νέων επενδύσεων, παρουσίαση νέων προϊόντων και συζήτηση θεσμικών και τεχνολογικών εξελίξεων που επηρεάζουν άμεσα τη βιομηχανία αυτή.

Παρόντες θα είναι επίσης ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος Μεταφορών Siim Kallas καθώς και ο Διοικητής του Maritime Administration των Η.Π.Α., Paul N. Jaenichen.

Σημειώνεται ότι φέτος με απόφαση του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μ. Βαρβιτσιώτη, δεν θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη δεξίωση του υπουργείου για τα Ποσειδώνια, καθώς , όπως πληροφορίες θέλουν, σε περιόδους που εξελίσσονται προσπάθειες για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας τέτοιες εκδηλώσεις ... «δεν χωράνε».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος του υπουργείου είναι η εξεύρεση πόρων για την ενίσχυση του Λιμενικού Σώματος.

Ο υπουργός κ. Βαρβιτσιώτης θα απευθύνει χαιρετισμό και θα προλογίσει τον Πρωθυπουργό στα εγκαίνια της έκθεσης και στη συνέχεια θα περιοδεύσει στα περίπτερα ανάμεσα στα οποία είναι και αυτό του υπουργείου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής των εκθέσεων Ποσειδώνια κ. Θεόδωρος Βώκος σημείωσε ότι «τα φετινά Ποσειδώνια θα είναι μεγαλύτερα από ποτέ, γεγονός που αποτελεί μεγάλη πρόκληση για εμάς και θα εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ώστε εκθέτες και επισκέπτες να έχουν μια παραγωγική εμπειρία και να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη από τη συμμετοχή τους».

Τόνισε επίσης ότι «η σημασία των Ποσειδωνίων για τη χώρα είναι πολλαπλή, καθώς προβάλλουν μια θετική εικόνα της χώρας μας προς το εξωτερικό και παράλληλα συνεισφέρουν περί τα 50 εκατ. ευρώ στην τοπική αλλά και στην εθνική οικονομία της χώρας. Τα Ποσειδώνια προσελκύουν τουρισμό υψηλής απόδοσης, καθότι οι εκθέσεις συνεπάγονται αυξημένες δαπάνες για κατασκευή περιπτέρων, μεταφορές και εκτελωνισμούς εκθεμάτων, διαμονή και μετακινήσεις, επαγγελματικές συναντήσεις και γεύματα κτλ.».

Δυναμικό παρόν στην έκθεση θα δώσουν παραδοσιακές ναυπηγικές δυνάμεις της Άπω Ανατολής (Κίνα, Ιαπωνία, Κορέα), αλλά και εκπρόσωποι επιχειρήσεων από τον αραβικό κόσμο, οι οποίοι ζήτησαν να αυξηθεί η χωρητικότητα των περιπτέρων τους κατά σχεδόν 200%.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι φέτος τα Ποσειδώνια θα φιλοξενήσουν φέτος δύο εκθέσεις. Η πρώτη παρουσιάζει την συμβολή των Ελλήνων στις παγκόσμιες ναυπηγήσεις από το 1873 έως το 2013 και η δεύτερη προβάλλει το έργο της Πολιτιστικής Ακτής Πειραιά.

Επίσης, περίπτερα θα έχουν και εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις αερομεταφορές όπως αραβικές, αλλά και η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa καθώς ένας σημαντικός πελάτης τους είναι οι ναυτιλιακές εταιρείες των οποίων στελέχη, αλλά και πληρώματα, ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα, φέτος τα Ποσειδώνια θα υποδεχτούν τρία νέα εθνικά περίπτερα, του Χονγκ Κονγκ, που επιστρέφει δυναμικά έπειτα από απουσία 10 ετών, της Τουρκίας, που επιστρέφει μετά το 2006, και επιπλέον μίας πρωτοεμφανιζόμενης χώρας στη διοργάνωση, της Γεωργίας, η οποία σκοπεύει να προωθήσει τις ναυτιλιακές υπηρεσίες της.

Επίσης αισθητή θα είναι η παρουσία περιπτέρων από εταιρείες που σχετίζονται με τη βιομηχανία πετρελαίου και του φυσικού αερίου. Ειδικότερα θα υπάρχει συμμετοχή μεγάλων εταιρειών πετρελαίου, εταιρειών εξειδικευμένων σε ανεφοδιασμό καυσίμων και προμηθευτών λιπαντικών, όπως είναι η Saudi Aramco (η οποία μάλιστα θα έχει στο περίπτερό της εκπροσώπους από το τμήμα προσωπικού καθώς ενδιαφέρεται να εντάξει στο δυναμικό της Έλληνες με κατάρτιση στο αντικείμενο), η ENOC (κρατική εταιρεία πετρελαίου των ΗΑΕ), η Chevron Marine Products, η Lukoil Marine Lubricants, η Gulf Oil Marine, η JX Nippon Oil και η Energy Europe, η KPI Bridge Oil, η ECO Lubricants, η Baluco SA, όπως επίσης και οι ελληνικές εταιρείες Aegean Marine Petroleum, Avin Oil, Elinoil, ETEKA ΑΕ, Cyclon ΑΕ, SEKA ΑΕ και πολλές άλλες.

Τα Ποσειδώνια 2014 τελούν υπό την αιγίδα του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, του Δήμου Πειραιώς, του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

 

 

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter