Πεμ04252024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ρ3: Καθυστερεί η αναδιάρθρωση του στόλου

Container-ShipΚαθώς αναμένονται οι τελικές εγκρίσεις, η Ρ3 φαίνεται ότι θα μεταθέσει για αργότερα, πιθανώς στα μέσα του φθινοπώρου, την αναδιάταξη του στόλου προκειμένου να αποφύγει περιπέτειες στην διάρκεια της περιόδου όπου υπάρχει έντονη δραστηριότητα.

Το θέμα της αναδιάταξης των στόλων των μεγάλων συνασπισμών, ήταν και παραμένει ένα από τα «αγαπημένα» θέματα των αναλυτών της ναυλαγοράς και όχι μόνο, στοιχεία των αναλύσεων των οποίων επιχειρούν να αντλήσουν σε καθημερινή βάση οι διοικήσεις των λιμένων ανά τον κόσμο, αφενός για να καταγράψουν τις «τάσεις» και αφετέρου για να προετοιμαστούν κατάλληλα τόσο τεχνικά όχι και τιμολογιακά για να εξυπηρετήσουν τις όποιες ανάγκες των συνασπισμών.

Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχαν δει το φως της δημοσιότητας αναλύσεις για «από-δρομολογήσεις» πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων για «σχολάζων δυναμικό» αλλά και νεότερες εκτιμήσεις που μείωναν τα ποσοστά από-δρομολογήσεων κλπ.

Νεότερες εκτιμήσεις πάντως κάνουν λόγο για αλλαγές που θα αρχίσουν να φαίνονται στις αρχές του επόμενου έτους, δηλαδή σε χρονικό ορίζοντα όπου οι συνασπισμοί θα έχουν ξεκινήσει να δραστηριοποιούνται υπό το νέο «καθεστώς».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter