Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μ. Βαρβιτσιώτης: Σημαία ποιότητας η ελληνική και όχι ευκαιρίας

varvitsiotis-mil-0

Για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της ελληνικής σημαίας έκανε πριν από λίγο λόγο ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφερόμενος στην επικείμενη έκθεση «Ποσειδώνια» και στο τι απεικονίζει η διοργάνωση, τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη Ναυτιλία γενικότερα.

Ο υπουργός μίλησε για τα πρόσφατα συμπεράσματα του συμβουλίου υπουργών και της Διακήρυξης Αθηνών, ενώ από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (Ε.Ε.Ε.), Θ. Βενιάμης, σημείωσε τη δυναμική του κλάδου εστιάζοντας περισσότερο στη διοργάνωση και στο τι απεικονίζει για τη Ναυτιλία, υπενθυμίζοντας το υψηλό ποσοστό που κατέχουν οι Έλληνες εφοπλιστές, στη παγκόσμια ναυτιλία, σε gt και dwt.

Αντίστοιχη τοποθέτηση έκανε και ο Πρόεδρος του Committee, κ. Χ. Φαφαλιός.

Ο Γεώργιος Γράτσος, Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, δήλωσε: «Η ελληνική ναυτιλία καλωσορίζει τη μεγαλύτερη έκθεση των Ποσειδωνίων που διοργανώθηκε ποτέ. Τα Ποσειδώνια αναδεικνύουν τα εντυπωσιακά επιτεύγματα της ναυτιλιακής βιομηχανίας, των ναυπηγών που σχεδιάζουν και κατασκευάζουν τα πλοία, των κατασκευαστών μηχανών και εξοπλισμού που εξασφαλίζουν την αποτελεσματική λειτουργία τους αλλά και την σημασία του λιμένος Πειραιώς, ως του ταχύτερα αναπτυσσόμενου κόμβου μεταφόρτωσης της Μεσογείου. Τα Ποσειδώνια αποδεικνύουν πώς ο ιδιωτικός τομέας δύναται να αξιοποιεί καλύτερα τους υπάρχοντες πόρους, αυξάνοντας την αποδοτικότητα και την παραγωγικότητα, προσφέροντας ευημερία και εργασία καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη δυνατή εναλλακτική πρόταση».

Ο Θεόδωρος Βώκος, Εκτελεστικός Διευθυντής, Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε., ανέφερε ότι η Έκθεση είναι καταφανώς μεγαλύτερη σε αριθμό συμμετοχών σε σχέση με τα προηγούμενα «Ποσειδώνια», ενώ αυξημένος είναι και ο αριθμός των εθνικών περιπτέρων που θα βρίσκονται στην έκθεση ενώ για πρώτη φορά θα εμφανιστούν και ελληνικές επιχειρήσεις που θα αναπτύσσουν ρόλο σε τεχνικούς τομείς της Ναυτιλίας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ Μ.ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter