Τρι04232024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ ΛΣ- ΕΛ.ΑΚΤ. – ΚΕ.ΜΕ.Α.

μνημόνιοΣε υπογραφή Μνημόνιου Συνεργασίας που θέτει ένα πλαίσιο στενότερης συνεργασίας, προχώρησε το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.


Ειδικότερα ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχος Αθανάσιος Αθανασόπουλος και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕ.ΜΕ.Α., Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Μιχάλης Ι. Τσινισιζέλης, υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.). Σκοπός του μνημονίου είναι η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και η χάραξη κοινών δράσεων για την προαγωγή της ασφάλειας και προστασίας του πολίτη σε όλα τα επίπεδα.
Για την υλοποίηση του Μνημονίου προβλέπεται η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η μεταφορά εμπειρίας σε θέματα προστασίας κρίσιμων υποδομών και στη διοργάνωση, καθώς και η συμμετοχή και υλοποίηση κοινών δράσεων και προγραμμάτων μέσα από συνεργατικές ερευνητικές δραστηριότητες σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Τέλος πρόκειται να οργανωθούν από κοινού εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ασφάλειας και προστασίας εγκαταστάσεων και υποδομών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter