Παρ04192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ασία – Ευρώπη: Προσεχώς αυξήσεις

Container-00

Η ανάπτυξη της κίνησης στις γραμμές Ασίας – Ευρώπης σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις είναι η αιτία που ωθεί τις μεγάλες εταιρείες που καλύπτουν τις εν λόγω γραμμές, να προχωρήσουν στο προσεχές διάστημα σε αύξηση των χρεώσεων κατά μονάδα.

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες μεγάλοι πελάτες είναι ενήμεροι περί των προθέσεων των εταιρειών, οι οποίες κινούνται στη λογική των αυξήσεων για να καλύψουν και τα κόστη τα οποία αποδίδονται στις στρατηγικές ανάπτυξης, οι οποίες έχουν τεθεί σε ισχύ.

Να σημειώσουμε ότι οι φορτωτές είχαν εκφράσει φόβους ότι η αγορά θα ακολουθήσει την ανοδική, καθώς οι μεγάλοι συνασπισμοί μειώνουν την ανταγωνιστικότητα, δηλαδή στοιχείου που είχε τεθεί προς διερεύνηση και από τις αρμόδιες επιτροπές που είχαν συσταθεί σε ΗΠΑ, Κίνα και ΕΕ όταν ξεκίνησαν οι αναγγελίες των μεγάλων συνεργασιών.

Ωστόσο παραμένει άγνωστο εάν αυτός ο ανταγωνισμός θα οδηγήσει προσεχώς σε μείωση τιμών καθώς υπάρχουν εκτιμήσεις ότι τρεις μεγάλες συμμαχίες θα ανταγωνιστούν «εφ' όλης της ύλης» ενώ κατά τις ίδιες εκτιμήσεις ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος σε περιφερειακά services. Να σημειωθεί ότι εσχάτως στα τοπικά services η αγορά της Β. Αφρικής εμφανίζει σημαντική ανάπτυξη γεγονός που προσδίδει επιπρόσθετη σημασία στο ρόλο του Πειραιά, τόσο για τους μεγάλους συνασπισμούς όσο και για τις μικρότερες εταιρείες οι οποίες δεν υπακούν σε αυτούς.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter