Παρ03292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

“Safety First” webinar: Δυναμικό ξεκίνημα του νέου Επιμορφωτικού Προγράμματος της HELMEPA

0Training 2021

Με ενθουσιασμό και πολλές προσδοκίες για ανάλογη συνέχεια, άνοιξε η αυλαία του νέου Επιμορφωτικού Προγράμματος της HELMEPA για το 2021. Η αρχή έγινε με το τριήμερο webinar “Safety First”, που πραγματοποιήθηκε από 19 έως 21 Ιανουαρίου στην αγγλική γλώσσα, δίνοντας την ευκαιρία να συμμετέχουν σε περισσότερους από 140 Έλληνες και αλλοδαπούς ναυτικούς και στελέχη ναυτιλίας από διαχειρίστριες εταιρείες-Μέλη της HELMEPA και της CYMEPA αλλά και από άλλους φορείς και οργανισμούς σε Ελλάδα και Κύπρο.
Το webinar “Safety First”, που φέτος διανύει τη δεύτερη χρονιά του με ανανεωμένο και εμπλουτισμένο περιεχόμενο, εντάσσεται στις δραστηριότητες του τριετούς (2019-2022) προγράμματος “Ενισχύοντας το Πνεύμα Ναυτικής Ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο”, που υλοποιεί η HELMEPA σε συνεργασία με τα εταιρικά Μέλη Lloyd’s Register και DYNAMARINe στην Ελλάδα καθώς και την αδελφή ένωση CYMEPA στην Κύπρο, με την ευγενική υποστήριξη του Βρετανικού κοινωφελούς οργανισμού Lloyd’s Register Foundation (LRF)*.
Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, η Πρόεδρος της HELMEPA κα Σεμίραμις Παληού ανέφερε: “Το νέο πιστοποιημένο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα στοχεύει στο να βοηθήσει τα μέλη της HELMEPA - Εταιρείες, Πλοία και Ναυτικούς - να αντιμετωπίσουν με επιτυχία τις συγχρονες προκλήσεις που καλείται να διαχειριστεί η ναυτιλιακή βιομηχανία. Μέσα από ενέργειες που θέτουν ως στόχο την ενίσχυση της ασφάλειας στη θάλασσα και την προστασία του περιβάλλοντος, στον πυρήνα των αξιών μας βρίσκεται η επίτευξη των Στόχων 2030 για την Βιώσιμη Ανάπτυξη, όπως έχουν τεθεί από τα Ηνωμένα Έθνη”. Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Γενικός Γραμματέας της CYMEPA Δρ. Μιχάλης Ιερίδης και ο Πρόεδρος της Επιμορφωτικής Επιτροπής της HELMEPA Καπτ. Γιάννης Δρακογιαννόπουλος.
Mε θερμά λόγια για τη συνεργασία με τη HELMEPA μίλησε o Δρ. Tim Slingsby, Director of Skills and Education του LRF, τονίζοντας μεταξύ άλλων: “Αναγνωρίζουμε ότι η HELMEPA και οι υπόλοιποι εταίροι του προγράμματος έχουν την τεχνογνωσία και τη δυνατότητα να προσεγγίσουν τους επαγγελματίες της ναυτιλιακής και ευρύτερης κοινότητας που μπορούν να παίξουν ένα κρίσιμο ρόλο στην ενίσχυση του πνεύματος ναυτικής ασφάλειας στην Ανατολική Μεσόγειο, μια από τις περιοχές με τα περισσότερα θαλάσσια ατυχήματα και συμβάντα παγκοσμίως. Το Lloyd’s Register Foundation είναι ιδιαίτερα περήφανο που συνεργάζεται με τη HELMEPA.”
Στο πλούσιο πρόγραμμα του webinar περιλαμβάνονταν κρίσιμα και επίκαιρα θέματα για την ασφάλεια κατά την εκτέλεση εργασιών στο πλοίο και τον ανθρώπινο παράγοντα, καθώς και μια ειδική ενότητα με μελέτες περιπτώσεων από διερευνήσεις πραγματικών περιστατικών. Εκτεταμένες συζητήσεις και διάδραση με το ακροατήριο προκάλεσαν οι εξαιρετικές παρουσιάσεις εισηγητών του Lloyd’s Register, του Swedish P&I Club, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και της Ελληνικής Υπηρεσίας Διερεύνησης Ναυτικών Ατυχημάτων (ΕΛΥΔΝΑ), καθώς και του ανεξάρτητου συνεργάτη και μέλους της Επιμορφωτικής Επιτροπής Καπτ. Μιχάλη Φραγκιά, προσφέροντας εξ’ αποστάσεως μια ζωντανή εκπαιδευτική εμπειρία.
Εκτός του “Safety First”, που θα επαναληφθεί 4 φορές ακόμα μέσα στο χρόνο, το Επιμορφωτικό Πρόγραμμα 2021 της HELMEPA περιλαμβάνει 7 ακόμη διαφορετικά webinars και είναι το πλέον πολυθεματικό και εξειδικευμένο των τελευταίων ετών. H συνέχεια θα δοθεί στις 26-28 Ιανουαρίου με το νέο webinar “Compliance with New Environmental Regulations”. Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα και όλες τις προγραμματισμένες ημερομηνίες μπορείτε να επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://helmepa.gr/naftiliaki-epimorfosi/trexon-epimorfotiko-programma

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter