Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου-Κληροδοτήματος Μαριάνθη Σίμου στην ΑΕΝ Κύμης

0img 7926

Την Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2019, μετά το πέρας της τελετής υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτηρίου ενδιαίτησης της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Κύμης, μια δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου-Κληροδοτήματος Μαριάνθη Σίμου.


Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, απηύθυνε χαιρετισμό ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος καλωσόρισε τις σπουδάστριες και τους σπουδαστές στην μεγάλη ελληνική ναυτική οικογένεια, υπογραμμίζοντας τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Έλληνα ναυτικού στην άνοδο της ναυτιλίας των Ελλήνων στην κορυφή. Ο κ. Πλακιωτάκης ευχαρίστησε θερμά το «ιστορικό» Ίδρυμα Ευγενίδου, «το σπίτι της ναυτικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα», το οποίο, όπως είπε «κατέχει περίοπτη και ξεχωριστή θέση μεταξύ των ιδρυμάτων αυτής της χώρας, μια και σχεδόν επί επτά δεκαετίες είναι παρόν σε κάθε προσπάθεια που έχει στόχο την συνεχή βελτίωση της ναυτικής αλλά και της τεχνικής εκπαίδευσης της χώρας.»
Η τελετή πραγματοποιήθηκε προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου Σεραφείμ, παρουσία του εκ Κύμης καταγόμενου Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ευαγγέλου Κυριαζόπουλου, του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος Αντιναυάρχου Θεοδώρου Κλιάρη (απόφοιτου της σχολής Κύμης), των Βουλευτών κ.κ. Σίμου Κεδίκογλου, Σ. Πνευματικού και Γ. Μαρίνου, εκπροσώπων της Περιφέρειας, πολιτικών, στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών, καθηγητών και γονέων.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο διοικητής της ΑΕΝ Κύμης, Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. Θεοφάνης Μαρίνης, ο Δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου κ. Αθανάσιος Μπουραντάς και ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου και Πρέσβης του ΙΜΟ κ. Λεωνίδας Δημητριάδης-Ευγενίδης.
Ο κ. Ευγενίδης ευχαρίστησε για την πρόσκληση στην τιμητική αυτή εκδήλωση και αναφέρθηκε στη διαχρονικά αγαστή και αδιάλειπτη συνεργασία του Ιδρύματος Ευγενίδου με την Πολιτεία. Καλωσορίζοντας τις νέες σπουδάστριες και τους νέους σπουδαστές σε ένα επάγγελμα «βαθιά αξιοκρατικό, που πλέον των οικονομικών απολαβών προσφέρει εμπειρίες και εξωστρέφεια», τους κάλεσε να αδράξουν την μοναδική ευκαιρία που τους δίνεται να αποκτήσουν γνώσεις, δεξιότητες και μία νοοτροπία διά βίου μάθησης, ώστε να γίνουν οι καλύτεροι σε έναν κόσμο που αλλάζει.
Στον κύριο Ευγενίδη προσφέρθηκε αναμνηστική πλακέτα των εγκαινίων από τον Διοικητή της ΑΕΝ Κύμης, καθώς και το έμβλημα του Λιμενικού Σώματος από τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος προς ένδειξη της διαχρονικής στήριξης που προφέρει το Ίδρυμα Ευγενίδου στο Λιμενικό Σώμα.
Η δωρεά του Ιδρύματος Ευγενίδου-Κληροδοτήματος Μαριάνθη Σίμου ύψους 92.000 ευρώ αφορά σε οικοδομικές εργασίες στο κτήριο κοιτώνων (ενδιαίτησης), ηλεκτρολογικές εργασίες στο κτήριο διοικητηρίου και στο κτήριο ενδιαίτησης, καθώς και εργασίες ύδρευσης-αποχέτευσης-θέρμανσης στο κτήριο ενδιαίτησης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter