Τρι04162024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ειδική εκδήλωση για τη ναυτική εκπαίδευση

0Νεκπαίδευση

Στην ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διαλέξεων του Ιδρύματος Ευγενίδη, για την παρουσίαση της ετήσιας έρευνας του περιοδικού “Ναυτικά Χρονικά” για τη Ναυτική Εκπαίδευση, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο γενικός γραμματέας ΥΝΑΝΠ κ. Διονύσης Τεμπονέρας. Ο κ. γενικός, ευχαρίστησε τα “ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ” και κυρίως τον Διευθυντή σύνταξης κ. Μπίσια Ηλία, που εδώ και χρόνια έχουν αγκαλιάσει τη δημόσια ναυτική εκπαίδευση στηρίζοντας και παρουσιάζοντας το έργο που παράγεται στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. Μεταξύ των ομιλητών ήταν ο δρ. Λεωνίδας Δημητριάδης Ευγενίδης, Πρεσβευτής του IMO στην Ελλάδα και Πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, καθώς και προσωπικότητες από το χώρο της ναυτιλίας και της ναυτικής εκπαίδευσης, ενώ την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Λ.Σ. Ράπτης Σταμάτιος και στελέχη της Διεύθυνσης Ναυτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου.
Η ομάδα των “Ναυτικών Χρονικών” εκπονεί ετησίως τη συγκεκριμένη έρευνα για τη ναυτική εκπαίδευση, καταγράφοντας για τους σπουδαστές των ελληνικών ΑΕΝ, το προφίλ τους (κοινωνικό, οικονομικό, γεωγραφικό), τις δεξιότητές τους καθώς και τους λόγους επιλογής του ναυτικού επαγγέλματος.
Αναφερόμενος τη συγκεκριμένη έρευνα “ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΣΤΙΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ”, ο κ. Τεμπονέρας τόνισε ότι το μήνυμα που απορρέει από τη μελέτη των ποιοτικών στοιχείων της έρευνας, είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρο και αποπνέει αισιοδοξία για το επίπεδο και την ποιότητα των νέων που επιλέγουν να σταδιοδρομήσουν ως Αξιωματικοί του Εμπορικού Ναυτικού και οι οποίοι θα αναλάβουν τα ηνία της ελληνικής ναυτιλίας στο μέλλον.
Επιπροσθέτως, έκανε, ενδεικτικά, μνεία στις δράσεις που έχουν αναληφθεί από το Υπουργείο για την ενίσχυση του δημοσίου χαρακτήρα της ναυτικής εκπαίδευσης, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών των Σχολών, των κτιριακών εγκαταστάσεων, του εκπαιδευτικού εξοπλισμού καθώς και για την ενίσχυση και ανανέωση του ανθρωπίνου δυναμικού

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter