Πεμ03282024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μνημόνιο Συνεργασίας της ΑΕΝ Ύδρας με το SUNYMC των ΗΠΑ

ploio kampina

Εξαιρετικής σημασίας συμφωνία με την οποία αναβαθμίζεται η Ναυτική Εκπαίδευση στην Ελλάδα, υπεγράφη χθες μεταξύ της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας και του New York State University Maritime College. Η υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας έγινε στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτη Κουρουμπλή, στο πλαίσιο της προώθησης διμερούς συνεργασίας ΗΠΑ Ελλάδας, στη ναυτική εκπαίδευση.
Ο κ. Κουρουμπλής τόνισε ότι στο πλαίσιο της συνεργασίας μεταξύ των δύο εκπαιδευτικών ιδρυμάτων προβλέπεται όχι μόνο η εκπαίδευση των σπουδαστών της ΑΕΝ, αλλά και των εκπαιδευτών της Σχολής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη συμφωνία που υπογράφεται μεταξύ μίας ΑΕΝ και ενός Εκπαιδευτικού Ιδρύματος του εξωτερικού και εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην αναβάθμιση τόσο της εκπαίδευσης που παρέχει η ΑΕΝ Ύδρας, ενώ αποτελεί και έναυσμα για την ανάπτυξη περαιτέρω συνεργασιών στον κρίσιμο τομέα της Ναυτικής Εκπαίδευσης.
Τα ακαδημαϊκά προγράμματα στο SUNYMC και στην ΑΕΝ Ύδρας, που καλύπτει η συμφωνία περιλαμβάνουν Πτυχίο Επιστημών (Bachelor of Science) στις Ναυτικές Λειτουργίες Καταστρώματος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter